[03/11]: Σαν Σήμερα στον κόσμο των Υπολογιστών και του Διαδικτύου

Σαν σήμερα στον κόσμο των υπολογιστών και του διαδικτύου


• Την 03 Νοεμβρίου του 1994, κυκλοφορεί η έκδοση 1.0 της διανομής Red Hat του δωρεάν Λειτουργικού Συστήματος Linux.

• Την 03 Νοεμβρίου του 2012 για πρώτη φορά το 10,3% όσων πλοηγούνται στο διαδίκτυο παγκοσμίως, χρησιμοποίησαν έξυπνο κινητό ή ταμπλέτα για να έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ.
Αναφορικά με τους περιηγητές, ο Internet Explorer διατηρεί τη μερίδα του λέοντος με ποσοστό 54,15%, ενώ ακολουθούν ο Mozilla Firefox με 19,99%, ο Google Chrome με 18,55% και ο Opera με μόλις 1,63%.

• Την 03 Νοεμβρίου του 2014 ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς θα προσφέρει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση διαφόρων επιδημιών στις αναπτυσσόμενες χώρες, μεταξύ των οποίων και η ελονοσία. Ο πρώην πρόεδρος της Microsoft, κάνει τη σχετική ανακοίνωση στο 63ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Τροπικής Ιατρικής και Υγιεινής στη Νέα Ορλεάνη, σημειώνοντας επίσης ότι ο ιός Έμπολα είναι μία «πρόσκληση για δράση».

• Την 03 Νοεμβρίου του 2015, το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης του King's College του Λονδίνου, δημοσίευσε μελέτη όπου αναφέρει ότι η εκγύμναση του εγκεφάλου με ηλεκτρονικά παιγνίδια ωφελεί τους ανθρώπους μέσης και τρίτης ηλικίας.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram