Πρόγνωση καιρού μέσω του Linux τερματικού (Vol 3)

Ο Καιρός μέσω του Linux τερματικού
Μια από τις ενέργειες που συνήθως κάνουν πολλοί χρήστες στο διαδίκτυο είναι να δουν την πρόγνωση του καιρού. Αυτές οι προβλέψεις μας δίνουν μια ιδέα για το τι καιρό θα κάνει και μας βοηθούν να οργανώσουμε καλύτερα τις δραστηριότητές μας, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους.

Σε προηγούμενα άρθρα, αναφέραμε τη χρήση της παρακάτω υπηρεσίας μέσω του αντίστοιχου του Poweshell των Windows, όπως και τη πρόγνωση καιρού απευθείας από το «WTTR.IN» και αποθήκευση σε εικόνα «PNG»

Σήμερα θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να ελέγξετε τον καιρό στην τρέχουσα τοποθεσία σας ή σε άλλες πόλεις μέσω του ισχυρού τερματικού του Linux με χρήση και πάλι της υπηρεσίας wttr.in και της εντολής curl. Γι αυτό, πρέπει να ανοίξετε την κονσόλα (τερματικό) στο Linux και να εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή:

curl -4 http://wttr.in/Kratos_Poli 

Εκεί που γράφει «Kratos» βάζετε «Greece», ενώ εκεί που λέει «Poli» βάζετε την πόλη που σας ενδιαφέρει, για παράδειγμα: curl -4 http://wttr.in/Greece_Peiraias


Βέβαια εκτός από τη παραπάνω εντολή, η υπηρεσία wttr.in μας παρέχει και άλλες πολλές κρυφές επιλογές. Για περισσότερες οδηγίες εκτελέστε στο τερματικό την παρακάτω εντολή:

curl wttr.in/:help 


Όπως μπορείτε να δείτε το τερματικό Linux έχει πολλά μυστικά και σήμερα μάθατε ένα από αυτά. Και φυσικά, όποιος δεν χρησιμοποιεί τα Linux μπορεί επίσης να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία πληκτρολογώντας σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης (browser) την συγκεκριμένη διεύθυνση.

Δείτε ένα βίντεο που ετοιμάσαμε: 



σ.σ: Αυτό το κόλπο λειτουργεί μόνο όταν ήσαστε συνδεδεμένοι στο ίντερνετ και επίσης για να έχετε σωστά αποτελέσματα για κάποιες εντολές της ιστοσελίδας «wttr.in» θα πρέπει να έχετε απενεργοποιημένο το «VPN».

Συντάκτης του άρθρου: Εύα Κρεμμύδα

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram