[How to]: Προσθέτουμε εξαιρέσεις στο Windows Defender των Windows

προσθήκη εξαιρέσεων απενεργοποίηση windows defender ελεγχονται φάκελοι αρχεία προγράμματα
Μπορεί η ενσωμάτωση του Windows Defender από Windows 10 και έπειτα να είναι παραπάνω από ευχάριστη κίνηση, ωστόσο αρκετές φορές αυτό μπορεί να κουράσει με λάθος «συναγερμούς». Στον παρακάτω σύντομο οδηγό θα δούμε πως μπορούμε να προσθέσουμε εξαιρέσεις στο anti-virus των Windows, ώστε να μην έχουμε λάθος ενδείξεις, αλλά και για να γλιτώσουμε πόρους κατά τη διάρκεια των ελέγχων για ιούς και μολυσμένα αρχεία. Φυσικά, αυτό το κάνεις μόνο όταν γνωρίζεις ότι αρχείο που θέλεις να βάλεις στην εξαίρεση, δεν είναι επικίνδυνο. 


εξαιρέσεις στο ενσωματωμένο Windows Defender


Αρχικά θα χρειαστεί να ανοίξουμε την εφαρμογή «Ασφάλεια των Windows». Αυτή μπορούμε να τη βρούμε με μία απλή αναζήτηση. Έπειτα πρέπει να διαλέξουμε την επιλογή «Προστασία από ιούς και απειλές».




Για να βρούμε το μενού των εξαιρέσεων θα χρειαστεί να εντοπίσουμε την επιλογή «Διαχείριση ρυθμίσεων». Πατώντας αυτή την επιλογή μεταφερόμαστε στη σελίδα των ρυθμίσεων, εκεί που θα βρούμε την επιλογή για «Προσθήκη ή κατάργηση εξαιρέσεων».




Το μόνο που μένει είναι να πατήσουμε το κουμπί «Προσθήκη εξαίρεσης». Τα Windows θα μας ζητήσουν να διαλέξουμε τι θέλουμε να εξαιρέσουμε, ένα αρχείο, φάκελο, μία ολόκληρη κατηγορία αρχείων ή μία διεργασία/εφαρμογή.



Προσθέτουμε εξαιρέσεις στο Windows Defender


Φυσικά, οι εξαιρέσεις θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και θα πρέπει να αφορούν αρχεία και φακέλους που είμαστε σίγουροι πως δεν είναι κακόβουλα. Για παράδειγμα, η εξαίρεση ολόκληρου του φακέλου των λήψεων θα μπορούσε να είναι καταστροφική για την υγεία του συστήματός μας.

Προσθέτουμε εξαιρέσεις στο Windows Defender


Για να καταργήσουμε μία από τις εξαιρέσεις που έχουμε φτιάξει αρκεί να επισκεφθούμε το ίδιο μενού, να κάνουμε κλικ πάνω στην εξαίρεση που θέλουμε και να πατήσουμε την επιλογή «Κατάργηση» που θα εμφανιστεί.

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal