Free Rice: Παιχνίδι ερωτοαπαντήσεων που δωρίζει... ρύζι!

Free Rice


Απίστευτο και όμως αληθινό! Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (World Food Programme ή αλλιώς WFP) έχει δημιουργήσει μία σελίδα με παιχνίδια, τα έσοδα της οποίας πάνε κατευθείαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πιο συγκεκριμένα, στην σελίδα Free Rice, μπορείτε να παίξετε διάφορα παιχνίδια ερωτοαπαντήσεων και ανά χρονικά διαστήματα μετά από σωστές απαντήσεις, θα σας "πεταχτεί" μία διαφήμιση , τα έσοδα της οποίας χρησιμοποιούνται από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σε διάφορες φιλανθρωπίες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προγράμματος, κατά μέσο όρο μία διαφήμιση μεταφράζεται σε δέκα κόκκους ρυζιού και τα τρόφιμα διανέμονται με τέτοιο τρόπο ώστε το άτομο να λάβει περίπου 2100 χιλιοθερμίδες την ημέρα.

Πέρα από ερωτήσεις αγγλικής γραμματικής και λεξιλογίου, υπάρχουν και πολλές άλλες κατηγορίες, όπως για παράδειγμα ερωτήσεις γεωγραφίας, μαθηματικών, τέχνης, ανατομίας και πολλές ακόμη.

Το παιχνίδι, εκτός από την Web έκδοσή του, είναι διαθέσιμο για Android και iOS συσκευές.


Έκδοση: 4.4
Μέγεθος: 9.3 MB για Android, 39 ΜΒ για iOS
Λειτουργικό σύστημα: Android, iOS
Κατασκευαστής: World Food Programme
Πηγή: freerice.com
Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram