Windy: Ίσως ο ομορφότερος δωρεάν online μετεωρολογικός χάρτης

Windy.com


Το Windy είναι ένας παγκόσμιος online μετεωρολογικός χάρτης που απεικονίζει σε πραγματικό χρόνο όχι μόνο την θερμοκρασία σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη, αλλά και διάφορες επιπλέον πληροφορίες για την ατμόσφαιρα, όπως για παράδειγμα την συγκέντρωση του Αζώτου, την πίεση, τα αερολύματα και τις κινήσεις των ωκεανών.

Η συγκεκριμένη σελίδα κατασκευάζει τα πανέμορφα γραφήματά της με την βοήθεια του Copernicus, το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παρατήρηση της Γης, το οποίο αντλεί δεδομένα από μετεωρολογικούς δορυφόρους σε συνεργασία φυσικά με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι στις επιλογές γλώσσας μπορούμε να επιλέξουμε την Ελληνική για να έχουμε το μενού και την πλοήγηση στη σελίδα στη μητρική μας γλώσσα, αλλά και να αλλάξουμε τις μονάδες μέτρησης του καιρού, ταχύτητα αέρα κτλ, με αυτές που έχουμε συνηθίσει. Φυσικά, αν ενεργοποιήσουμε τα δεδομένα της τοποθεσίας μας, αμέσως η web εφαρμογή θα εμφανίσει τον καιρό στην πόλη που διαμένουμε. 

Σελίδα: Windy

Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram