[How to]: Φοβερή φωνητική πληκτρολόγηση στο Android κινητό μας

Δωρεάν φωνητική πληκτρολόγηση σε Android συσκευές


Έχουμε δει Φωνητική πληκτρολόγηση από τα Έγγραφα της Google, έχουμε δει φωνητική πληκτρολόγηση από μια ανεξάρτητη web εφαρμογή, το dictation.io αλλά δεν έχουμε δει κάτι αντίστοιχο σε Android. Σήμερα θα σου δείξω πως μπορούμε να μιλήσουμε στο κινητό και αυτό να τα γράφει και μάλιστα με πολύ καλή πιστότητα.

Μπορεί να έχεις ήδη εγκατεστημένο το πληκτρολόγιο της Google (Gboard) στο κινητό σου και να μην γνωρίζεις ότι αυτό είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να κάνεις πράξη τη φωνητική πληκτρολόγηση. Αν δεν το έχεις, κατέβασέ το και θα διαπιστώσεις ότι εμφανίζεται ένα μικρόφωνο στην πάνω δεξιά πλευρά του πληκτρολογίου.
Δωρεάν φωνητική πληκτρολόγηση σε Android συσκευές


Έτσι λοιπόν, οπουδήποτε εμφανίζεται το πληκτρολόγιο, μπορούμε να του υπαγορέψουμε και αυτό να τα γράφει. Είτε θέλουμε να γράψουμε μήνυμα στο Messenger, στο Viber, ένα σχόλιο σε μια σελίδα, ακόμα και να στείλουμε email, το Gboard και η φωνητική πληκτρολόγηση, δε θα μας απογοητεύσει.

Ο Βασίλης Ταβουλτσίδης, ανέβασε στο κανάλι του ένα μικρό βίντεο/οδηγό όπου μας δείχνει τη διαδικασία. Υπόψη, πως για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη λειτουργία της φωνητικής πληκτρολόγησης θα πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Απολαύστε το βίντεο:



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal