[Τι σημαίνει]: Portfolio

τι είναι το Portfolio


Το portfolio είναι η αγγλική λέξη που στα ελληνικά σημαίνει «χαρτοφυλάκιο», το συναντάμε πολύ συχνά στο διαδίκτυο και πρόκειται για ένα προσωπικό χώρο ενός ατόμου ή μιας εταιρίας στον οποίο παρουσιάζονται τα έργα που έχει πετύχει/ολοκληρώσει. Με άλλα λόγια, είναι ο προσωπικός σου φάκελος που συμβάλει στην αυτοπαρουσίασή σου, στην προβολή των δεξιοτήτων και την ανάδειξη των ικανοτήτων και των ταλέντων σου, καθώς και των προσωπικών και εκπαιδευτικών σου στόχων.

θα έλεγε κανείς πως μοιάζει πολύ με ένα βιογραφικό σημείωμα αλλά η βασική διαφορά είναι ότι το portfolio δεν περιλαμβάνει απλή καταγραφή των γνώσεών σου, αλλά τα επιτεύγματα και τις εμπειρίες σου, καθώς και τις δεξιότητες που έχεις αποκτήσει μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες στις οποίες έχεις εμπλακεί.
Αν θα μπορούσαμε να το βάλουμε σε μια μικρή πρόταση θα λέγαμε πως πρόκειται για την «Παρουσίαση των ολοκληρωμένων έργων σου».


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram