Vainglory - Ο δωρεάν ανταγωνιστής του LoL που επιτρέπει παιχνίδι μεταξύ υπολογιστών και smartphones

vainglory mobile moba game with pc crossplay

Το Vainglory είναι ένα από τα πιο γνωστά δωρεάν παιχνίδια στρατηγικής των τελευταίων χρόνων. Πιο συγκεκριμένα ανήκει στην κατηγορία των MOBA, δηλαδή στην ίδια κατηγορία με το League of Legends και το DOTA, μόνο που η πορεία του είναι λίγο διαφορετική. Το Vainglory ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι για κινητά, όμως η γρήγορη επιτυχία του το έφερε και στους σταθερούς υπολογιστές. Πλέον είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα παιχνίδια του είδους, με εκατομμύρια παίκτες που συνεχώς αυξάνονται.

Το gameplay του είναι αρκετά ενδιαφέρον, αφού είναι πιο γρήγορο από το League of Legends με κάθε παιχνίδι να διαρκεί περίπου μισή ώρα. Βέβαια υπάρχει και το πιο γρήγορο, πεντάλεπτο, brawl mode. Τα παραπάνω δεν θα είχαν νόημα αν ο τίτλος δεν είχε αρκετούς ήρωες, κάθε ένας με τις δικές του δυνάμεις και ρόλο στην μάχη. Η γνώση του κάθε χαρακτήρα αλλά και οι γρήγορες αποφάσεις είναι σημαντικά στοιχεία για να γίνει κάποιος καλός σε αυτό.

Όπως ήδη αναφέραμε, το παιχνίδι διατίθεται εντελώς δωρεάν για κινητά και tablet με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS, ενώ έχει γίνει διαθέσιμο και για υπολογιστές. Εδώ και λίγες εβδομάδες δοκιμάζεται η λειτουργία cross-play, δηλαδή το να μπορείς να παίξεις αντίπαλος με παίκτη που παίζει από διαφορετική συσκευή. Η εν λόγω λειτουργία είναι ενεργοποιημένη σε κάποιους λογαριασμούς και σταδιακά θα γίνει διαθέσιμη για όλους τους υπόλοιπους χρήστες.

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα την συσκευή
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα την συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Android, iOS, Windows
Κατασκευαστής: Super Evil Megacorp
Πηγή: vainglorygame.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram