«Κοινός Παρονομαστής» - Δωρεάν Ελληνική ταινία με ωραία διδάγματα

Κοινός Παρανομαστής: Δωρεάν Ελληνική ταινία


Ο «Κοινός Παρονομαστής» είναι μια ελληνική ταινία που υπογράφει ο ταλαντούχος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Σωτήρης Τσαφουλιάς, και μάλιστα στο ντεμπούτο του δημιουργώντας μια αίσθηση ικανοποίησης στον θεατή με τα εκπληκτικά διδάγματα που αφήνει η ταινία. Η πρώτη προβολή της ταινίας έγινε το Δεκέμβριο του 2014 και από τον Νοέμβριο του 2017, ο Σωτήρης Τσαφουλιάς ελευθέρωσε την ταινία στο προσωπικό του κανάλι στο Youtube. 

Στην υπόθεση του έργου, έχουμε τέσσερις άνδρες οι οποίοι συναντιούνται τυχαία σε ένα καφενείο και μία ζωηρή συζήτηση για τα δύο φύλα ξεκινά. 

- Για τον κύριο Πλάτωνα η γυναίκα εκπροσωπεί κάτι το ιερό το οποίο ενσαρκώνεται στο πρόσωπο της κόρης του. 
- Για τον Δημήτρη η γυναίκα είναι το εισιτήριο για μια ήσυχη και όμορφη ζωή που του εξασφαλίζει η αρραβωνιαστικιά του. 
- Για τον Αλέξανδρο το δεύτερο φύλο προσεγγίζεται κυρίως πλατωνικά, κι έτσι δηλώνει ερωτευμένος με μια κοπέλα που δεν έχει γνωρίσει ακόμα από κοντά. 
- Για τον Νίκο όλες ανεξαιρέτως οι γυναίκες είναι δόλιες, όπως για παράδειγμα η κοπέλα με την οποία σχετίζεται και που ανακάλυψε ότι παντρεύεται. 

Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, που φαινομενικά δεν υπάρχει τίποτα κοινό. Εκτός από τον παρονομαστή που τους έχει διαφύγει, παρ’ όλο που τους απασχολεί όσο τίποτα.

Αξίζει να αναφέρουμε τους συντελεστές της ταινίας: 

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας
Διευθ. Φωτογραφίας: Άρις Σταύρου
Μουσική: Αντώνης Μιτζέλος
Sound Track By: 14th Music
Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Αντωνίου, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Μαρκέλλα Γιαννάτου


Δες την ταινία:




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram