PhotoGIMP - Μετατρέπουμε το δωρεάν GIMP σε... Photoshop

gimp μετατροπη σε photoshop shorcuts νεο περιβάλλον

Το GIMP είναι ένα πασίγνωστο πρόγραμμα ανοικτού κώδικα που θεωρείται ένας από τους καλύτερους αντικαταστάτες του εμπορικού προγράμματος επεξεργασίας φωτογραφιών Adobe Photoshop. Αν και το GIMP έχει πολλές δυνατότητες, αρκετοί είναι εκείνοι που το κριτικάρουν για την εμφάνισή του και όχι άδικα, αφού το περιβάλλον του είναι αρκετά πιο φτωχό σε σχέση με το επί πληρωμή Photoshop.

Το PhotoGIMP έρχεται να λύσει το παραπάνω πρόγραμμα αφού πρόκειται για ένα "patch" ή πακέτο βελτιώσεων που φέρνει το GIMP πιο κοντά στην Photoshop εμπειρία. Αφού εγκαταστήσουμε το PhotoGIMP το GIMP θα αποκτήσει ένα σύγχρονο περιβάλλον χρήσης με όμορφη εμφάνιση και ταυτόχρονα περισσότερη λειτουργικότητα. Εκτός αυτού, μετά την εγκατάσταση το GIMP θα αποκτήσει όλες τις συντομεύσεις του Photoshop, κάτι που θα κάνει την μετάβαση μεταξύ των δύο προγραμμάτων γρήγορη και εύκολη. Τέλος, το PhotoGIMP φέρνει νέες γραμματοσειρές, νέα brushes και κάποια έξυπνα φίλτρα όπως το "Heal Selection".

Η εγκατάστασή του αν και απλή, μπορεί να μπερδέψει κάποιους, για αυτό θα προτείνουμε τους βίντεο-οδηγούς της Davies Media Design και τον επίσημο οδηγό του δημιουργού για Linux.

Έκδοση: v.2020
Μέγεθος: -
Λειτουργικό σύστημα: Windows, Linux, MacOS
Κατασκευαστής: Diolinux
Πηγή: github.com/Diolinux
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram