[26/10]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

Σαν Σήμερα στην Τεχνολογία


Την 26 Οκτωβρίου 1961, προβάλλεται στην τηλεόραση το πρώτο σενάριο φτιαγμένο σε υπολογιστή. Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε τον ηθοποιό Ντέιβιντ Γουέιν να συνομιλεί με τον καθηγητή του MIT Jerome Wiesner για τις εξελίξεις στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης και να παρουσιάζουν πως ο υπολογιστής μπορεί να δημιουργήσει ένα σενάριο ταινίας Western. 



Το επεισόδιο ονομάστηκε «The Thinking Machine» και αποτελούσε μέρος της τηλεοπτικής σειράς «Tomorrow» που παρήγαγε το CBS στο πλαίσιο αφιερώματος για τα 100 χρόνια του MIT. Ο κώδικας του προγράμματος SAGA γράφτηκε στον υπολογιστή ΤΧ-0  -ο οποίος είχε κατασκευαστεί το 1955 στο ΜΙΤ- και ήταν ο πρώτος υπολογιστής με κυκλώματα κατασκευασμένα εξολοκλήρου από τρανζίστορ.


• «Τα Windows 8 τα πηγαίνουν καλά και χωρίς εμένα». Αυτό δήλωσε ο Bill Gates όταν ρωτήθηκε για το λειτουργικό σύστημα Windows 8 της Microsoft, το οποίο κυκλοφόρησε την 26 Οκτωβρίου 2012. Ήταν η εποχή που είχε αποχωρήσει από την ενεργό δράση στην εταιρεία και αφοσιώθηκε στο ίδρυμα Bill & Melinda Gates.
Δύο χαρακτηριστικά των Windows 8: τα «πλακίδια» στο περιβάλλον εργασίας και η απουσία του κουμπιού Start που έκανε εκατομμύρια χρήστες να αναζητούν τρόπους να το επαναφέρουν. Κάτι που τελικά επανέφερε η Microsoft έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις των χρηστών ανά τον κόσμο.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram