«42 μέρες» - Δωρεάν ένα (σχεδόν) μυθιστόρημα από τον Βασίλη Πεσλή

42 μέρες - Δωρεάν Μυθιστόρημα


Το «42 μέρες» είναι ένα φρεσκότατο βιβλίο σε μορφή e-book με συγγραφέα τον Βασίλη Πεσλή, το οποίο, όπως αναφέρει ο ίδιος, γράφτηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας της πανδημίας του 2020, στην προσπάθειά του να βρει κάτι να γεμίσει τον χρόνο του, αλλά και για να εξασκηθεί λίγο παραπάνω στη συγγραφή.
Αποτελεί μια κάπως πιο ανάλαφρη και χιουμοριστική καταγραφή των καθοριστικών γεγονότων της περιόδου και λειτούργησε ως πρώτης τάξεως αγχολυτικό!

Σύνοψη του βιβλίου

Ο Αντώνης είναι ένας μεσήλικας χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις από τη ζωή –και δεν τον νοιάζει καθόλου! Μετά το έμφραγμα της χήρας μάνας του, αναγκάζεται να επιστρέψει στο πατρικό, ώστε να την προσέχει. Η συμβίωση μαζί της δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι η κυρα-Τασία είναι γεμάτη παραξενιές, οπισθοδρομικές αντιλήψεις και εμμονές, οι οποίες πολλαπλασιάζονται με την έλευση του κορωναϊού.

Με την επιβολή της καραντίνας, όμως, ο Αντώνης έχει ν΄αντιμετωπίσει ξαφνικά μια ολόκληρη πολυκατοικία, αφού κάθε ένοικος κουβαλάει τα δικά του κουσούρια. Ο συνωμοσιολόγος του κτιρίου, η ψωνισμένη κυρία διαχειριστού, η υποχόνδρια γειτόνισσα, η γυναίκα των ονείρων του, ένα μαύρο λαμπραντόρ και διάφοροι άλλοι θα μετατρέψουν τον αναγκαστικό εγκλεισμό σε μια σουρεαλιστική εμπειρία που θα δοκιμάσει ακόμη περισσότερο τη σχέση μάνας-γιου.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο Βασίλης γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Έχει καταγωγή από τον Ξυλοσύρτη Ικαρίας
και το Νεοχώρι Καρδίτσας, αλλά δηλώνει Νεοσμυρνιώτης. Είναι γραφίστας, σκιτσογράφος, αρθρογράφος, μπλόγκερ και φαν των ταινιών τρόμου. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στις Εκδόσεις Λυμπέρη (οι οποίες έκλεισαν), αρθρογράφησε στο Fridge.gr (το οποίο έκλεισε) και, γενικότερα, η επιτυχία τον ακολουθεί όπου πάει.

Τα τελευταία χρόνια κάνει μακρινές βόλτες ακούγοντας μουσική, γράφει στο μπλογκ του όποτε θυμηθεί, ενώ παριστάνει, ενίοτε, και τον συγγραφέα. 

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 1.9 MB
Σελίδες: 212
Συγγραφέας: Βασίλης Δ. Πεσλής
Πηγήprosoxidagwnei.wordpress.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram