AirPass - Εύκολη ασύρματη αποστολή αρχείων από το κινητό στον υπολογιστή μας και αντίστροφα

airpass wireless data transfer
Η ασύρματη μεταφορά αρχείων μεταξύ υπολογιστή και smartphone είναι μία διαδικασία που μπορεί να λυθεί με διάφορους τρόπους. Από cloud services και Wi-Fi εφαρμογές που έχουν φτιαχτεί για αυτό, μέχρι και αποστολή e-mail στον εαυτό μας (ναι, αρκετοί το κάνουν). Φυσικά κάθε "τρόπος" έχει τα αρνητικά και τα θετικά του, με αποτέλεσμα αρκετοί να βαριούνται να "ψάξουν" και να καταφεύγουν στο απλό USB καλώδιο.

Το AirPass είναι μία ιστοσελίδα που έρχεται να προστεθεί στην λίστα των τρόπων αποστολής αρχείων ασύρματα. Ο χρήστης πρέπει να επισκεφθεί την ιστοσελίδα στον υπολογιστή και στο smartphone του και έπειτα να επιλέξει το κουμπί Scan στο κινητό του. Αφού διαβάσει το QR code που εμφανίζεται στον υπολογιστή του, οι συσκευές θα γίνουν pair. Θα αποκτήσουν, δηλαδή, μία κοινή βιβλιοθήκη στην οποία μπορούμε να προσθέτουμε αρχεία και να τα αποθηκεύουμε στην άλλη συσκευή. Οι συσκευές δεν χρειάζεται να βρίσκονται στο ίδιο Wi-Fi δίκτυο.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη εντελώς δωρεάν, με ένα όριο στο μέγεθος των αρχείων για λόγους ασφαλείας. Πρέπει να σημειώσουμε πως επειδή το αρχείο "ταξιδεύει" καλό θα ήταν να μην ανεβάσουμε κάτι προσωπικό και "ευαίσθητο", παρά μόνο απλά αρχεία για να διευκολύνουμε την καθημερινότητά μας. Τέλος, μέσω του AirPass μπορούμε να στείλουμε και κομμάτια κειμένου ή συνδέσμους μεταξύ των δύο συσκευών, ενώ λειτουργεί και για αποστολή αρχείων μεταξύ smartphones.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: airpass.io/en/



Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram