Kahoot - Φτιάχνουμε δωρεάν κουίζ που παίζουν online όλοι και ταυτόχρονα

Kahoot - Φτιάχνουμε τα δικά μας δωρεάν Quiz

To Kahoot είναι μία δωρεάν web εφαρμογή που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε τα δικά μας κουίζ με ερωτήσεις και απαντήσεις πολλαπλών επιλογών, και να τα μοιραστούμε με φίλους ή τους μαθητές μας, οι οποίοι μπορούν να παίξουν online ταυτόχρονα και σε πραγματικό χρόνο ή σε ορισμένο χρόνο που δίδεται από αυτόν που θα δημιουργήσει το κουίζ. 

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό και παράλληλα εκπαιδευτικό παιχνίδι ενώ μετά από κάθε απάντηση υπάρχει σκορ των μαθητών με τις σωστές απαντήσεις αλλά και με βάση το χρόνο που απάντησαν. Οι μαθητές δεν χρειάζεται να κάνουν εγγραφή στο Kahoot παρά μόνο ο δημιουργός των Κουίζ, στην προκειμένη περίπτωση, ένας καθηγητής. Αφού δημιουργήσει το κουίζ ο καθηγητής, του δίνεται ένας κωδικός που πρέπει να μοιράσει στους μαθητές του, οι οποίοι με τη σειρά τους θα πρέπει να μπουν σε αυτή τη σελίδα και να το πληκτρολογήσουν ώστε να αρχίσει το παιχνίδι. 

Λόγω της καραντίνας, πολλοί εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν το Kahoot ώστε να δώσουν μια διαφορετική αλλά και παιχνιδιάρικη προσέγγιση στα μαθήματα. 

Έψαξα και βρήκα δύο βίντεο στα ελληνικά που εξηγεί την διαδικασία εγγραφής και δημιουργία κουίζ, για όσους είναι οπτικοί τύποι:

Fun fact: Εναλλακτικά, οι μαθητές και οι καθηγητές θα μπορούν, εκτός από την web έκδοση, να κατεβάσουν το Kahoot στην android ή iOS συσκευή τους και να παίξουν ή να δημιουργήσουν τα κουίζ αντίστοιχα.


Συντάκτης του άρθρου
: Κυριάκος Οικονομίδης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram