[How to]: Κόψε ένα βίντεο σε κομμάτια με το VLC

Κόψε τα βίντεό σου με το VLC

Στον οδηγό αυτό θα δούμε πώς μπορούμε να κόψουμε βίντεο σε μικρότερα κομμάτια χρησιμοποιώντας το πασίγνωστο και δωρεάν πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων, VLC

Αφού ανοίξουμε το VLC, πάμε στη πάνω καρτέλα και επιλέγουμε το «Προβολή» και ενεργοποιούμε τα «Προηγμένα στοιχεία ελέγχου». Αμέσως, στην κάτω μπάρα του προγράμματος  θα εμφανιστούν επιπλέον εργαλεία, μαζι και αυτό που χρειαζόμαστε για να «κόψουμε» το βίντεο. 


Αφού φορτώσουμε το βίντεο που θέλουμε να «εγχειρήσουμε», χρησιμοποιούμε το κουμπί «A,B» που υπάρχει στη κάτω μπάρα. Για να ξεκινήσουμε να «κόβουμε» πατάμε μια φορά το «Α,Β» στο σημείο του βίντεο που θέλουμε και για να σταματήσουμε, το πατάμε ακόμα μία φορά. Αυτό που κάναμε μέχρι τώρα, είναι να επιλέξουμε το κομμάτι βίντεο που θέλουμε κόψουμε. Τώρα πρέπει να το εγγράψουμε. Πατάμε το «κόκκινο στρόγγυλο κουμπί εγγραφής» και ξεκινάμε την αναπαραγωγή πατώντας το κουμπί «play». 



Όταν φτάσουμε στο σημείο που επιλέξαμε να κοπεί, πατάμε ξανά το κουμπί της εγγραφής για να σταματήσει. Αυτό ήταν, πλέον το αρχείο βίντεο που κόψαμε είναι έτοιμο και έχει αποθηκευτεί στον φακελο «Βίντεο» που δημιουργούν τα Windows αυτόματα. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal