Deep Nostalgia - Το εκπληκτικό εργαλείο που δίνει κίνηση σε πρόσωπα από φωτογραφίες

Δώσε κίνηση και ζωντάνια σε φωτογραφίες


Η πασίγνωστη Online υπηρεσία που σε βοηθάει να βρεις το γενεαλογικό σου δέντρο, MyHeritage, δίνει από σήμερα δωρεάν και για όλους τη νέα υπηρεσία/web εφαρμογή με ονομασία «Deep Nostalgia», που στην ουσία ζωντανεύει το παρελθόν.

Το εργαλείο αυτό, σου επιτρέπει να ανεβάζεις φωτογραφίες ενός ή περισσότερων ατόμων, και με εκπληκτικό τρόπο δίνει κίνηση σε μεμονωμένα πρόσωπα. Όλα χάρη στη μαγεία του deepfakery

Ο όρος deepfake χρησιμοποιείται συνήθως για να αναφέρουμε ένα βίντεο που έχει υποστεί επεξεργασία χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο για να αντικαταστήσει το άτομο στο αρχικό βίντεο με κάποιον άλλο, με τρόπο που κάνει το βίντεο να φαίνεται αυθεντικό. 

Τα αποτελέσματα του Deep Nostalgia είναι εκπληκτικά ζωντανά, καθώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βλέπουμε τους ανθρώπους να κουνάνε το κεφάλι τους, να ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους, ακόμη και να αλλάζουν ελαφρώς τις εκφράσεις. Και όλα αυτά από μια άψυχη φωτογραφία! 

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και μπορώ να πω ότι είναι συγκλονιστική! Το να βλέπεις το πρόσωπο ενός αγαπημένου προσώπου να να σε κοιτάζει, να χαμογελά με κίνηση και ζωντάνια, είναι μια συναισθηματική εμπειρία.

Τα σύντομα βίντεο που παράγονται από την εφαρμογή, είναι της τάξεως των 13 δευτερολέπτων και μπορείς να τα κατεβάσεις δωρεάν στον υπολογιστή σου. Αρκεί να κάνεις μια δωρεάν εγγραφή στο site του MyHeritage. 



Η φωτογραφία που βλέπετε από πάνω, είναι του γιου μου (πριν αρκετά χρόνια) που την ανέβασα στο Deep Nostalgia και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα δημιουργήθηκε το βίντεο που ακολουθεί:




Σημαντικό: Στη δωρεάν έκδοση, μετά από κάποιες χρήσεις, θα βγάλει μήνυμα για να προχωρήσετε σε πληρωμή για την εμπορική έκδοση. Αν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε δωρεάν την υπηρεσία, αναγκαστικά θα πρέπει να εγγραφείτε εκ νέου με διαφορετικό email. 


• Δώσε κίνηση σε μια φωτογραφία και εσύ: «Deep Nostalgia»


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram