Μουσική χωρίς δικαιώματα για οποιαδήποτε χρήση


μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα

Η μουσική χωρίς δικαιώματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσεις μουσική στα βίντεό σου ή σε οποιοδήποτε project χωρίς να έχεις νομικά προβλήματα. Αυτό σημαίνει πως σου παρέχονται δωρεάν μουσικά αρχεία για να τα κατεβάσεις στον υπολογιστή σου και να τα χρησιμοποιήσεις όπου θέλεις δημόσια.

Έτσι λοιπόν, έψαξα και βρήκα μια εκπληκτική σελίδα που σου παρέχει αυτή τη δυνατότητα μέσα από μια μουσική βιβλιοθήκη με εκατοντάδες μουσικά αρχεία τα οποία προορίζονται για podcast, βίντεο στο Youtube, παρουσιάσεις, εμπορική χρήση και άλλα.

Όπως μας αναφέρουν οι δημιουργοί του Esliyan Studios, η μουσική χωρίς δικαιώματα (Royalty Free Music) είναι ένας όρος που περιγράφει τη μουσική που είναι δωρεάν για εμπορική χρήση μετά την αρχική αγορά. Σε αυτή τη σελίδα όμως θα δούμε 100% δωρεάν μουσική για μη εμπορική χρήση

Εάν όμως χρησιμοποιείς τα μουσικά αρχεία ως μουσική υπόκρουση για βίντεο στο YouTube ή για εμπορική χρήση, ο δημιουργός του συγκεκριμένου site σε προτρέπει να διαβάσεις την πολιτική χρήσης των κομματιών. Με λίγα λόγια, ή θα του κάνεις δωρεά ή θα βάλεις ένα συγκεκριμένο link στη περιγραφή των βίντεο που θα δημιουργείς.


Το esliyanstudios.com είναι ένα δυνατό site με ωραία και έξυπνη κατηγοριοποίηση: ανά είδος μουσικής, ανά διάθεση, ανά μουσικό όργανο και ανά τρόπο χρησιμοποίησης. Σε αυτό το τελευταίο υπάρχουν κατηγορίες για τη χρήση που προορίζεται το μουσικό κομμάτι, πχ για παρουσιάσεις, εκπομπές λόγου, για βίντεο γάμου κτλ. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως εκτός μουσικά κομμάτια, το site περιέχει και Sound Effects με εξαιρετική κατηγοριοποίηση και εκατοντάδες αρχεία.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram