Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας - Δείτε που υπάρχουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας γύρω σας


κεραία 5g cosmote vodafone wind


Είδατε κάτι περίεργο στη νέα σας γειτονιά; Υποψιάζεστε πως είναι κεραία κινητής τηλεφωνίας; Φοβάστε μήπως ήρθε το 5G και μας κυριεύσει ο Bill Gates; Αν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, ή απλά έχετε περιέργεια, βρήκαμε την κατάλληλη ιστοσελίδα για εσάς.

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, εκτός από ψαρωτικό όνομα, έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα. Σε αυτή θα βρει κανείς πολλές πληροφορίες για τις ακτινοβολίες, για τη νομοθεσία πίσω από τις κεραίες και πάρα πολλά ακόμη. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της σελίδας -για εμάς- ήταν οι καταχωρημένες επιτόπιες μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. 
 
Αφού περιηγηθούμε στον χάρτη της χώρας μας, μπορούμε να δούμε που υπάρχουν τοποθετημένες κεραίες κινητής, καθώς και μετρήσεις της ακτινοβολίας σε διάφορα σημεία. Παράλληλα, μπορούμε να δούμε και σε ποια εταιρία ανήκει η κάθε κεραία, κάτι που ίσως εξηγήσει γιατί δεν έχουν καλό σήμα κάποιες εταιρίες σε κάποιες περιοχές.

Όπως σημειώνει και η ΕΕΑΕ, οι ακτινοβολίες αυτές είναι μη ιοντίζουσες κάτι που σημαίνει πως δεν έχουν άμεση σχέση με της ιοντίζουσες (ραδιενέργεια). Ούτε ως είδος ακτινοβολίας, πόσο μάλλον ως προς την επικινδυνότητα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram