«Καριέρα στο ΙΤ» - Νέα εκπομπή στο Youtube για να γίνεις επαγγελματίας της Τεχνολογίας (ep.1)

Τι είναι IT και γιατί να το επιλέξεις ως επάγγελμα

IT
είναι το ακρωνύμιο του Information Technology, δηλαδή το σύνολο των επαγγελματικών χώρων οι οποίοι σχετίζονται με τη μελέτη, σχεδίαση, ανάπτυξη, υλοποίηση, συντήρηση και διαχείριση υπολογιστικών πληροφοριακών συστημάτων, κυρίως όσον αφορά εφαρμογές λογισμικού και υλικού υπολογιστών. 

Ο Mike, είναι επαγγελματίας στον χώρο του IT και έχει βάλει στόχο να γίνει Penetration Tester (Ethical Hacker). Μέσω του καναλιού του στο Youtube με ονoμασία ITpath θέλει να μεταφέρει όση γνώση έχει και όση θα αποκτά στην πορεία και το σημαντικότερο, να βοηθήσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί ώστε να κάνουν τα πρώτα τους βήματα και να ξεκινήσουν μία καριέρα οι ίδιοι στο ΙΤ.  Όπως μας λέει ο ίδιος, είναι εφικτό να γίνει αρκεί να υπάρχει θέληση. 

Στο πρώτο επεισόδιο του καναλιού, μας αναφέρει τι σημαίνει IT και τους επτά (7) λόγους να ξεκινήσεις μια καριέρα στον κλάδο: 

1ος λόγος: Μεγάλη ζήτηση για IT Professionals.
2ος λόγος: Ανταγωνιστικοί μισθοί.
3ος λόγος: Μπορείς να δουλέψεις από παντού
4ος λόγος: Μπορείς να ξεκινήσεις και χωρίς πτυχίο
5ος λόγος: Το IT είναι ένα fast changing field.
6ος λόγος: Ποικιλία σε ευκαιρίες δουλειάς.
7ος λόγος: Sky is the limit.


Δείτε το βίντεο: 




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram