«Ο μυστικός κήπος» - Δωρεάν ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα της Φράνσις Χότζον Μπαρνέτ

«Ο μυστικός κήπος» - Δωρεάν ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα της Φράνσις Χότζον Μπαρνέτ


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Φράνσις Χότζον Μπαρνέτ (F. H. Burnett) γεννήθηκε το 1849 στο Manchester της Αγγλίας. Ανήκε σε μια σχετικά ευκατάστατη οικογένεια με άλλα τέσσερα παιδιά. Μετά το θάνατο του πατέρα της μετακόμισαν στην Αμερική. Παντρεύεται τον Dr. Swan Burnett και αποκτούν μαζί δύο παιδιά. Ξαναγυρνά στην Αγγλία μετά το χωρισμό με τον πρώτο της άντρα, αλλά αποτυγχάνει κι ο δεύτερος γάμος της, και το 1890 πεθαίνει ο μεγάλος της γιος.
Μετά το 1901 έζησε στις Βερμούδες και στο Long Island, όπου και ασχολούταν με την κηπουρική, τη θεοσοφία και τη χριστιανική επιστήμη. «Η μικρή πριγκίπισσα» κυκλοφόρησε σε μορφή βιβλίου το 1905. Συνέχισε να γράφει μέχρι το θάνατό της το 1924.

Υπόθεση

Αυτή είναι η ιστορία της Μαίρης Λένοξ, ενός στριμμένου και αντιπαθητικού κοριτσιού, που γεννήθηκε στις Ινδίες από Άγγλους γονείς, αλλά έμεινε ορφανή στα εννιά της χρόνια και αναγκάστηκε να πάει να μείνει στο αρχοντικό του παράξενου θείου της, στα βαλτοτόπια της βόρειας Αγγλίας.

Το βιβλίο αυτό είναι μια ηλεκτρονική έκδοση της Ανοικτής Βιβλιοθήκης (openbook.gr) που διατίθεται δωρεάν για κατέβασμα και τη μετάφραση του έργου έκανε η  Ευρυδίκη Αμανατίδου. Μπορείτε να το κατεβάσετε σε PDF, Kindle mobi, ePub ή να το διαβάσετε online. 


Είδος αρχείου: PDF, Kindle mobi, ePub
Μέγεθος: 1.83 MB
Σελίδες: 315
Συγγραφέας: Φράνσις Χότζον Μπαρνέτ
Μετάφραση: Ευρυδίκη Αμανατίδου
Πηγή: openbook.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram