Septor Linux - Μία διανομή για να σερφάρεις ανώνυμα στο Internet

septor linux διανομή για ανώνυμη περιήγηση


Καιρό έχουμε να παρουσιάσουμε Linux διανομή και μόλις ήρθε η ώρα για το Septor Linux. Το Septor είναι μία διανομή που βασίζεται σε Debian και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθημερινή χρήση.

Κύριος στόχος του Septor είναι να παρέχει στον χρήστη τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να μπορέσει να πλοηγηθεί στο διαδίκτυο ανώνυμα και με ασφάλεια. Το Septor έρχεται με προεγκατεστημένο το Privoxy, ένα proxy που σέβεται τα δεδομένα του χρήστη και ενισχύει την ιδιωτικότητά του. Παράλληλα, υπάρχει προεγκατεστημένος και ο Tor browser, ώστε να μπορούμε να σερφάρουμε με ανωνυμία στο διαδίκτυο. Εκτός από το παραπάνω, στο Septor θα βρούμε και το OnionShare για ανώνυμο διαμοιρασμό αρχείων! Πέρα από τα προγράμματα που αφορούν την ανωνυμία, στο Septor υπάρχουν προεγκατεστημένα εργαλεία και όπως το GIMP, το LibreOffice, το Thunderbird, το HexChat και πολλά ακόμη!

Όσον αφορά το περιβάλλον εργασίας, έχουμε μία παραμετροποιημένη έκδοση του KDE Plasma. Το λειτουργικό είναι άκρως καλαίσθητο και έχει αρκετά σύγχρονη εμφάνιση, γεγονός που το κάνει ιδανικό και για καθημερινή χρήση. Παράλληλα, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι δοκιμασμένο σε ένα μεγάλο εύρος συστημάτων, οπότε οι πιθανότητες να μην δουλέψει στο σύστημά μας είναι ελάχιστες.

Μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο μπορούμε να κατεβάσουμε το ISO αρχείο του Septor για να το κάψουμε σε CD, ή να το προσθέσουμε στο live USB μας, με το Ventoy.

Πηγή: septor.sourceforge.io
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram