Ventoy - Διαφορετικές εκδόσεις Windows και Linux ταυτόχρονα στο ίδιο USB

Ventoy - Πολλά λειτουργικά σε ένα στικάκι

Το Ventoy είναι ακόμη ένα απίθανο πρόγραμμα ανοικτού κώδικα, δημιουργημένο από άτομα που θέλουν να προσφέρουν! Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δημιουργίας bootable usb, παρόμοιο με το πολύ γνωστό στο είδος Rufus.

Με το Ventoy μπορούμε να δημιουργήσουμε bootable USB drives χρησιμοποιώντας αρχεία ISO/WIM/IMG/VHD(x) αλλά και EFI! Η λειτουργία που κάνει το Ventoy να ξεχωρίζει είναι πως δεν χρειάζεται κάθε φορά να κάνουμε format το USB μας. Αντίθετα, προσθέτουμε σε αυτό νέα images λειτουργικών, χωρίς να διαγράφονται τα προηγούμενα. Μάλιστα, η διαδικασία είναι πάρα πολύ γρήγορη, και ο χρόνος που απαιτείται είναι μόνο αυτός της αντιγραφής του αρχείου στο αποθηκευτικό μέσο! 

Έτσι, μπορεί να δημιουργηθεί ένα boot μενού, το οποίο θα μας ρωτάει πιο λειτουργικό ή image επιθυμούμε να τρέξουμε! Πρόκειται για μία φανταστική δυνατότητα που σίγουρα θα λύσει τα χέρια σε πολλούς, αφού μέσα σε ένα USB μπορεί να έχουμε όλα τα απαραίτητα λειτουργικά συστήματα! Σαν να μην έφτανε αυτό, στο Ventoy μπορούμε να προσθέσουμε ISO μεγαλύτερα από 4GB!

Δες ένα Ελληνικό βίντεο με τη λειτουργία του Ventoy: Πώς βάζουμε πολλά Λειτουργικά Συστήματα σε ένα USB φλασάκι

Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε νόημα αν δεν υποστηρίζονταν πολλά διαφορετικά images, και σε αυτόν τον τομέα το Ventoy τα πάει εξαιρετικά. Οι δημιουργοί του έχουν τεστάρει εκατοντάδες διαφορετικά ISO λειτουργικών, τα οποία καλύπτουν φυσικά όλες τις εκδόσεις των Windows αλλά και το 90% των διανομών Linux που βρίσκονται στο distrowatch.

Όπως θα κατάλαβες, εμείς αγαπήσαμε το Ventoy και σίγουρα έγινε ένα πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσουμε και οι ίδιοι πολλές φορές στο μέλλον!

Έκδοση: 1.0.97
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα: Windows, Linux
Κατασκευαστής: Ventoy
Πηγή: ventoy.net
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal