Μίκης Θεοδωράκης: 9 ώρες δωρεάν μουσικής από τον παγκοσμίου φήμης Έλληνα συνθέτη

Μίκης Θεοδωράκης: Δωρεάν μουσική με πάνω από 9 ώρες του γνωστού συνθέτη


Την 2 Σεπτεμβρίου 2021 η Ελλάδα έγινε φτωχότερη μουσικά αφού έφυγε από τη ζωή ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας Συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Είχε ασχοληθεί με πολλά είδη μουσικής, ενώ είχε συνθέσει τον ίσως πιο αναγνωρίσιμο ελληνικό ρυθμό διεθνώς, το συρτάκι «Ζορμπάς» (1964), βασισμένο σε παραδοσιακή κρητική μουσική. Επίσης είχε ασχοληθεί με την κλασική μουσική γράφοντας συμφωνίες, ορατόρια, μπαλέτα, όπερες και μουσική δωματίου.

Συνθέσεις του έχουν ερμηνευτεί από καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, όπως οι Beatles, η Σίρλεϊ Μπάσεϊ, η Τζόαν Μπαέζ και η Εντίθ Πιάφ, ενώ έχει γράψει μουσική για γνωστές ταινίες όπως: Φαίδρα (1962), Αλέξης Ζορμπάς (1964), Ζ (1969) και Σέρπικο (1973). Το 1970, για τη μουσική στη ταινία Ζ, του απονεμήθηκε το βραβείο BAFTA για πρωτότυπη μουσική, ενώ ήταν υποψήφιος στην ίδια κατηγορία του 1974, για την ταινία State of Siege, και το 1975, για την ταινία Serpico. Επίσης ήταν υποψήφιος για Γκράμι το 1966 και το 1975 για το μουσικό θέμα των ταινιών Ζορμπάς και Serpico αντίστοιχα.

Σήμερα, έχουμε στη διάθεσή μας τρία (3) εκπληκτικά μουσικά αρχεία με σχεδόν εννέα (9) ώρες μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, χωρισμένες σε τρεις ενότητες: 


Οι παραπάνω επιλογές έγιναν από το γνωστό κανάλι στο Youtube «Ελληνικό Τραγούδι», που έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν για την εκπληκτική δουλειά που κάνει. 

Αν θέλεις να κατεβάσεις τα τραγούδια στον υπολογιστή σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Free Download Manager, ένα δωρεάν πρόγραμμα που προτείνω γι' αυτή τη δουλειά. 


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram