Γιατί πουλάνε τα Windows 10 σε πολύ χαμηλές τιμές;

Γιατί πουλάνε φθηνά τα Windows 10 και τα Office


Επί την ευκαιρία ενός ερωτήματος που έγινε στα σχόλια ενός ποστ στην ομάδα μας στο Facebook, να διασαφηνίσω κάτι όσον αφορά τα καταστήματα που πουλάνε φθηνά κλειδιά για Windows 10.

Το ερώτημα που μου τέθηκε είναι το εξής: «Πως γίνεται η τιμή των γνήσιων Windows 10 να είναι δεκαπλάσια και αυτοί να πουλάνε γνήσια τόσο φτηνά?»

Απάντηση:
Τα φθηνά κλειδιά υπάρχουν διότι αυτά τα καταστήματα «παίζουν» σε μια γκρίζα ζώνη και η Microsoft το γνωρίζει.
Αυτά που πουλάνε είναι γνήσια μεν αλλά OEM εκδόσεις, δηλαδή αυτές που τις αγοράζουν εταιρίες που πουλούν υπολογιστές και έχουν τα Windows προεγκατεστημένα. (δες εδώ τις διαφορές με τις εκδόσεις OEM, RETAIL κλπ)
Λογικά, αρκετά (PC) μένουν «στο ράφι» και αυτές οι εκδόσεις/κλειδιά των Windows που τα συνοδεύουν μένουν απούλητες/αχρησιμοποίητες.
Γιαυτό αναφέρομαι σε «γκρίζα» ζώνη διότι κανονικά δεν θα έπρεπε να πουλιούνται κατ' αυτό τον τρόπο (δηλαδή μεμονωμένα). Δεν παύουν όμως να είναι γνήσια.

Η Microsoft, αν δεν ήθελε να πουλάνε τέτοια κλειδιά, θα μπορούσε να το κάνει πολύ εύκολα. Δεν το κάνει όμως και γιαυτό βλέπεις πολλά τέτοια «κλειδομάγαζα», από Κίνα συνήθως, να πουλάνε φθηνά Windows χωρίς πρόβλημα.
Η Microsoft, εξάλλου, έχει δείξει και στο παρελθόν ότι δεν την νοιάζει ιδιαίτερα το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα κλειδιά για Home Users.

Επίσης, αν έχεις προσέξει, ακόμα και να μην ενεργοποιήσεις τα Windows με κάποιο κλειδί, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις κανονικότατα, απλά υπομένοντας ένα ενοχλητικό watermark κάτω δεξιά στην οθόνη του υπολογιστή σου, που σε υπενθυμίζει πως τα Windows δεν είναι ενεργοποιημένα. Μικρό το κακό!

• Άρα λοιπόν, αν θέλεις να αγοράσεις ένα τέτοιο κλειδί (Windows 10 και Office 2016/2019), για προσωπική χρήση, μπορείς να το κάνεις από sites που συνεργαζόμαστε ► Αγόρασε φθηνά Windows 10 και Office 2016/2019


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram