Google Tuner - Κουρδίζοντας την κιθάρα μας μέσω της αναζήτησης Google



Ένα από τα νέα προϊόντα της Google που έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες ήδη υπάρχοντα της εταιρίας είναι το Google Tuner, το οποίο ανακαλύψαμε πρόσφατα. Όπως μαρτυρά και το όνομά του, το Google Tuner είναι ένα κουρδιστήρι μουσικών οργάνων, το οποίο είναι άμεσα και δωρεάν προσβάσιμο.

Ο τρόπος που λειτουργεί το κουρδιστήρι της Google είναι αρκετά απλός. Αρκεί να αναζητήσουμε την φράση Google Tuner στο Google ή να κάνουμε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο. Έπειτα θα εμφανιστεί ένα online κουρδιστήρι, το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει να ρυθμίσουμε το «ηχόχρωμα» μίας κιθάρας ή ενός άλλου έγχορδου μουσικού οργάνου. 
 
Για να γίνει αυτό θα χρησιμοποιηθεί το μικρόφωνο της συσκευής μας, κάτι που κάνει την εφαρμογή πιο βολική για χρήση σε smartphone. Σε κάθε περίπτωση η ρύθμιση μπορεί να γίνει και από υπολογιστή, εφόσον αυτός διαθέτει μικρόφωνο, είτε ενσωματωμένο στην περίπτωση ενός λάπτοπ, είτε με κάποιο εξωτερικό.

Φυσικά το εργαλείο αυτό δεν είναι επαγγελματικού επιπέδου, όπως καταλάβαμε από τις απλές ενδείξεις που εμφανίζονται. Ταυτόχρονα, η ποιότητα του μικροφώνου που χρησιμοποιούμε, λογικά θα παίξει ρόλο στην τελική ακρίβεια του κουρδίσματος. Ειδικά στην περίπτωση που κάποιος ασχολείται με τη μουσική, είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά, σίγουρα θα έχει δικό του εργαλείο κουρδίσματος. Ωστόσο η απλότητα του εργαλείου της Google, σε συνδυασμό με την εύκολη πρόσβαση σε αυτό, οπουδήποτε και αν βρισκόμαστε, το καθιστούν ιδανικό και χρήσιμο.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: Google Tuner


Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram