[22/10]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

22 Οκτωβρίου: Σαν Σήμερα στην Τεχνολογία


Την 22 Oκτωβρίου 1938, σε ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο στον δεύτερο όροφο ενός ενοικιαζόμενου σπιτιού στην Αστόρια του Κουίνς, μία περιφέρεια της Νέας Υόρκης, ο Chester Carlson και ο βοηθός του Otto Kornei επινοούν με επιτυχία τη διαδικασία που θα οδηγούσε αργότερα στο εφεύρεση του φωτοτυπικού μηχανήματος. φωτοτυπικό μηχάνημα. Ο Κάρλσον χρησιμοποίησε μία πλάκα από ψευδάργυρο με επίστρωση θείου και είχε γράψει τη φράση «10.-22.-38 ASTORIA» σε ένα κομμάτι χαρτί και αυτές έμελλαν να γίνουν οι ιστορικές λέξεις που ήταν γραμμένες στη πρώτη φωτοτυπία.

Κατά ειρωνικό τρόπο, ο Kornei δεν πίστευε πολύ στην εφεύρεση και μέσα σε ένα χρόνο σταμάτησε να εργάζεται για τον Carlson και εγκατέλειψε οποιεσδήποτε αξιώσεις είχε σχετικά με τη διαδικασία. Ωστόσο, ο Carlson αργότερα θα δώριζε στον Kornei 100 μετοχές της εταιρείας Xerox που θα άξιζαν τελικά ένα εκατομμύριο δολάρια.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram