HTTPS Everywhere - Κάνοντας τη πλοήγηση στο διαδίκτυο ασφαλέστερη με ένα απλό βήμα

extension https everywhere

Το HTTPS Everywhere είναι ένα σημαντικό πρόσθετο, διαθέσιμο για τους περισσότερους browsers, ανεπτυγμένο από την EFF ή αλλιώς Electronic Frontier Foundation, η οποία είναι μία οργάνωση που υποστηρίζει την καινοτομία, την ελευθερία του λόγου και την ιδιωτικότητα στον ψηφιακό κόσμο.

Ο τρόπος που λειτουργεί το HTTPS Everywhere είναι πάρα πολύ απλός και η δράση του πολύ χρήσιμη. Το πρόσθετο διορθώνει κάποιες παραφωνίες που υπάρχουν σε πολλές ιστοσελίδες που υποστηρίζουν κρυπτογράφηση HTTPS, αλλά αυτή να μην ενεργοποιείται πάντα ή για κάποιο λόγο να μη γίνεται αυτόματα. Η επέκταση, χρησιμοποιώντας έξυπνους αλγόριθμους, επαναλαμβάνει τα αιτήματα που γίνονται από τον χρήστη σε αυτές τις σελίδες μέχρι να ενεργοποιηθεί το HTTPS. Με αυτό τον τρόπο διορθώνεται ένα μεγάλο ποσοστό λαθών στο διαδίκτυο, όπου κρυπτογραφημένες σελίδες μπορεί να περιλαμβάνουν συνδέσμους που οδηγούν σε μη κρυπτογραφημένη έκδοση του ιστοτόπου.

Το HTTPS Everywhere έρχεται ενσωματωμένο σε πολλούς περιηγητές που έχουν να κάνουμε με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα, όπως ο Tor και ο Brave, ενώ υπάρχουν εκδόσεις για όλους τους γνωστούς browsers.  Μέσω των παρακάτω συνδέσμων μπορούμε να το εγκαταστήσουμε στον περιηγητή της προτίμησής μας.

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram