Solid Explorer - Ισχυρή δωρεάν εφαρμογή διαχείρισης αρχείων για Android

πρόγραμμα διαχείρισης αρχείων καλύτερο Android

Κατά καιρούς έχουμε παρουσιάσει διάφορες εφαρμογές διαχείρισης αρχείων για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android. Φυσικά, το Solid Explorer που θα δούμε σήμερα είναι μία από τις πιο γνωστές του είδους, έχοντας μεγάλη ιστορία και πολλούς χρήστες.

Σίγουρα, το χαρακτηριστικό που κάνει το Solid Explorer να ξεχωρίζει είναι οι πολλές και χρήσιμες λειτουργίες που προσφέρει. Πέρα από τη βασική δυνατότητά του, δηλαδή ότι μας επιτρέπει να δούμε τα αρχεία και τους φακέλους της συσκευής μας, το Solid Explorer μας επιτρέπει να τα διαχειριστούμε με ευκολία, μέσα από τη λειτουργία διπλής προβολής. 
Μία από τις σημαντικότερες δυνατότητες του Solid Explorer είναι η κρυπτογράφηση φακέλων ή αρχείων, προστατεύοντας τα από κακόβουλους χρήστες είτε μέσω κωδικού είτε μέσω δακτυλικού αποτυπώματος.  
Παράλληλα το Solid Explorer μάς δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε αρχεία από απόσταση, αν αυτά είναι αποθηκευμένα σε ένα NAS server, είτε μέσω του πρωτοκόλλου FTP. Επίσης υποστηρίζει συμπιεσμένα αρχεία (.rar, .zip, .7zip κ.α.) αλλά μέσω αυτού έχουμε πρόσβαση και στα αρχεία συστήματος, εφόσον έχουμε δικαιώματα root στη συσκευή μας.

Τέλος, το Solid Explorer είναι διαθέσιμο και για Android TV, αλλά και για Chromebook, με υποστήριξη για πληκτρολόγιο και ποντίκι, κάνοντας το την ιδανική εφαρμογή διαχείρισης αρχείων για κάθε πλατφόρμα.

Έκδοση: 2.8
Μέγεθος: 20 MB
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: NeatBytes
Πηγή: Google Play Store
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram