Dark Web - Πως να έχουμε πρόσβαση σε χρήσιμα sites

Πως έχουμε πρόσβαση στο Dark Web ή Darknet?

To Dark Web χαρακτηρίζεται από παράνομες δραστηριότητες όπως εμπορία όπλων, ναρκωτικών κ.α, όμως δεν είναι όλα σκοτεινά και μη νόμιμα. Υπάρχουν χρήσιμα sites που μπορούμε να βρούμε εκεί αλλά όχι με τον κλασικό τρόπο. Σίγουρα, έχεις ακούσει για το Deep Web και η διαφορά με το Dark Web είναι πως το δεύτερο αποτελεί ένα τμήμα του Deep Web. 

Το Deep Web είναι οτιδήποτε υπάρχει στο διαδίκτυο και δεν μπορούμε να το βρούμε χρησιμοποιώντας μια μηχανή αναζήτησης. Συμπεριλαμβάνεται η αλληλογραφία μας, ακόμη και τα προσωπικά μας δεδομένα στα κοινωνικά δίκτυα. Το Dark Web, είναι αυτό που ευθύνεται για την κακή φήμη του Deep Web.  
Έτσι λοιπόν, για να παρακολουθήσεις χρήσιμα sites που δεν μπορείς να τα βρεις στο «κανονικό» διαδίκτυο μέσω των κοινών browsers όπως το Google Chrome, Mozilla Firefox κ.α, θα πρέπει να έχεις εγκατεστημένο τον Tor Browser, το γνωστό πρόγραμμα περιήγησης που επικεντρώνεται στην προστασία του απορρήτου. 

Στο Pcsteps.gr, διαβάζουμε για τα 13 sites που επέλεξε η συντακτική ομάδα και αξίζει να επισκεφτούμε στο Dark Web, αφού φυσικά έχουμε εγκαταστήσει τον Tor Browser. Μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά γι΄ αυτά τα sites, ακολουθώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους. 


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram