Project Naptha - Αντέγραψε, επεξεργάσου και μετάφρασε κείμενο από οποιαδήποτε εικόνα στο διαδίκτυο

Κείμενο από εικόνα αντιγραφή

Συνεχίζοντας την αναζήτησή μας για έξυπνα και χρήσιμα πρόσθετα για browsers, πετύχαμε το Project Naptha. Η λειτουργία του είναι αρκετά απλή, όμως η τεχνολογία πίσω από αυτό μας εντυπωσίασε και μας οδήγησε να το παρουσιάσουμε.

Το Project Naptha, χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμους αναγνώρισης κειμένου σε εικόνες ώστε να μπορεί να «διαβάσει» κείμενο μέσα σε αυτές. Έτσι μόλις το εγκαταστήσουμε στον Google Chrome, αυτομάτως, όπου πετύχουμε κείμενο σε εικόνα μπορούμε να το επιλέξουμε, να το κάνουμε αντιγραφή και να το επικολλήσουμε όπου επιθυμούμε. Πέρα από κείμενο σε απλές εικόνες, μπορούμε να «τραβήξουμε» κείμενο από memes, screenshot, αφίσες, μέχρι και από διαγράμματα!

Μάλιστα, το Project Naptha προχωράει ακόμη ένα βήμα παραπέρα, αφήνοντάς μας να επεξεργαστούμε το κείμενο μίας εικόνας, διαγράφοντάς το ακόμη και πλήρως. Επιπλέον, με δεξί κλικ, μπορούμε να μεταφράσουμε το κείμενο στη γλώσσα της αρεσκείας μας. Περισσότερες πληροφορίες για την ενδιαφέρουσα τεχνολογία πίσω από το Project Naptha θα βρείς στην ιστοσελίδα του.
 
Αν θέλεις να το δοκιμάσεις στον υπολογιστή σου, δεν έχεις παρά να το εγκαταστήσεις στον Google Chrome μέσω του παρακάτω συνδέσμου.

Λειτουργικό σύστημα: Google Chrome Extension
Κατασκευαστής: Projectnaptha
Πηγή: ProkectNaptha.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram