Πως να ανακτήσουμε έναν χακαρισμένο λογαριασμό στο Facebook

Πως ανακτούμε τον κωδικό πρόσβασης στο Facebook
Το να έχει «χακαριστεί» ένας λογαριασμός στο Facebook είναι ένα πρόβλημα που ακούμε συχνά στις μέρες μας. Εάν ο λογαριασμός σου έχει παραβιαστεί, δες τι πρέπει να κάνεις και πώς να αποφύγεις τις μελλοντικές επιθέσεις.
 
Επειδή το πιο πιθανό είναι να διαβάζεις αυτό το άρθρο επειδή ο λογαριασμός σου παραβιάστηκε, θα δούμε τους πιθανούς τρόπους ανάκτησης του λογαριασμού σου με όσο πιο απλά και γρήγορα βήματα γίνεται. 

Στην εφαρμογή του Facebook για κινητά: 

• Κάνουμε κλικ στις «τρεις γραμμές» στην πάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής 
• Επιλέγουμε το «Ρυθμίσεις & Απόρρητο»
• Κάνουμε κλικ στις «Ρυθμίσεις»
• Επιλέγουμε το «Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια»

Σε υπολογιστή μέσω του browser μας:

Κάνουμε κλικ στο εικονίδιο με το «κάτω βέλος» στην επάνω δεξιά γωνία, 
Επιλέγουμε το «Ρυθμίσεις & Απόρρητο»
Κάνουμε κλικ στις «Ρυθμίσεις»
Επιλέγουμε το «Ασφάλεια και σύνδεση» από τη στήλη αριστερά ή πάμε κατευθείαν εδώ.


Αφού φτάσαμε μέχρι εδώ, έχουμε κάποιες ενέργειες να κάνουμε:


Αλλαγή του κωδικού πρόσβασης
Από εδώ μπορούμε να αλλάξουμε το email μας, άμεσα και γρήγορα πριν μας το αλλάξουν. 

Αφαιρούμε τις άγνωστες συσκευές 
Σε αυτό το μενού μπορούμε να δούμε ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό μας και αν κάποια δεν την αναγνωρίζουμε, μπορούμε να κάνουμε κλικ στις τρεις τελίτσες δεξιά και Αποσύνδεση. 

Μου άλλαξαν τον κωδικό πρόσβασης
• Εάν ο κωδικός πρόσβασής μας έχει ήδη αλλάξει, αξίζει να κάνουμε μια προσπάθεια να τον ανακτήσουμε από τη σελίδα «Εύρεση του λογαριασμού σας»
• Εκεί, πληκτρολογούμε το email, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, το πλήρες όνομα ή το όνομα χρήστη που σχετίζεται με τον λογαριασμό μας και, στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στην Αναζήτηση
• Ακολουθούμε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Εάν χρησιμοποιήσαμε εναλλακτικό email ή αριθμό τηλεφώνου, οι πιθανότητες ανάκτησης του λογαριασμού μας αυξάνονται κατακόρυφα. 

Αναφορά χακαρισμένου λογαριασμού 
Μπορούμε επίσης να δοκιμάσουμε να αναφέρουμε ότι ο λογαριασμός μας παραβιάστηκε μέσω της ειδικής σελίδας εδώ.

Πως θα ασφαλίσουμε τον Facebook λογαριασμό μας

Η ασφάλιση του λογαριασμού μας στο Facebook διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και είναι εκπληκτικά εύκολη διαδικασία, λαμβάνοντας υπόψη πόσο χρόνο δαπανάμε καθημερινά στα Social για να χαζολογούμε εδώ και εκεί. 

• Οπότε, αρχικά χρησιμοποίησε έναν δυνατό κωδικό πρόσβασης, που καλό είναι να μη το θυμάσαι ούτε εσύ! Γράψτο κάπου ή καλύτερα χρησιμοποίησε έναν Password manager
• Ενεργοποίησε το Facebook Protect ή τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Με αυτό τον τρόπο, όποτε κάποιος συνδέεται από μια μη αναγνωρισμένη συσκευή ή τοποθεσία, αυτόματα θα μας ειδοποιεί να το ταυτοποιήσουμε! Εάν το είχαμε ενεργοποιημένο, πιθανότατα ο λογαριασμός μας δεν θα είχε παραβιαστεί.
Και πάλι, φίλες και φίλοι, αυτές οι ρυθμίσεις βρίσκονται στην ενότητα «Απόρρητο και ρυθμίσεις» ή πας κατευθείαν εδώ

Ελπίζω να τα καταφέρατε! 


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram