Άυλο Συναινετικό Διαζύγιο με 2 κλικ και διαδικτυακά!

Διαζύγιο online εύκολα και γρήγορα

Ένα ακόμη «γεγονός ζωής» ψηφιοποιείται, για την καλύτερη εξυπηρέτηση μας. Πρόκειται για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου, που πλέον μπορεί να υλοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr. 

Η χρήση της πλατφόρμας είναι εξαιρετικά απλή και φιλική για όλους τους χρήστες.

Πως ξεκινάμε την διαδικασία;

Τη διαδικασία εκκινεί ο ένας εκ των δύο δικηγόρων των ενδιαφερομένων, ο οποίος συνδέεται στην εφαρμογή και καταχωρεί τον αριθμό της ληξιαρχικής πράξης γάμου, τον τόμο, το έτος, τον κωδικό Ληξιαρχείου που την εξέδωσε και το επώνυμο ενός εκ των δύο συζύγων.

Πως αντλούνται τα στοιχεία μου στην εφαρμογή;

Η εφαρμογή ανακτά αυτόματα μέσω διαλειτουργικότητας από το Μητρώο Πολιτών τα στοιχεία κάθε συζύγου, το είδος του γάμου, τον αριθμό τέκνων εάν υπάρχουν και τα στοιχεία αυτών.

Υπάρχει ενημέρωση για όλη την διαδικασία;

Σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, οι δικηγόροι, οι σύζυγοι και ο συμβολαιογράφος λαμβάνουν ενημερώσεις για την πορεία της έκδοσης του συναινετικού διαζυγίου ενώ οι σύζυγοι λαμβάνουν και ξεχωριστή ηλεκτρονική ενημέρωση για να συνδεθούν ώστε να εγκρίνουν το σχέδιο του ιδιωτικού συμφωνητικού που έχει συνταχθεί από τους δικηγόρους τους και να εκκινήσουν το ορισμένο από το νόμο δεκαήμερο αναμονής.

Και αν το μετανιώσω;

Η ακύρωση της διαδικασίας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε διάφορα στάδια πριν από την τελική υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης, είτε από τους δικηγόρους, είτε από τους συζύγους, είτε από τον συμβολαιογράφο, με την εισαγωγή του λόγου ακύρωσης, για την οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι ενημερώνονται ηλεκτρονικά.

Κατασκευαστής: Υπουργείο Δικαιοσύνης
Πηγή: Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Συντάκτης του άρθρου: Άγγελος Χουβαρδάς


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram