«Υπολογισμός Πάσχα» - Δωρεάν εφαρμογή για android συσκευές

Δωρεάν εφαρμογή που σου υπολογίζει κάθε χρόνο την ημέρα του Πάσχα


Τώρα θα μου πεις, είναι δυνατόν να έκατσε κάποιος και να έφτιαξε εφαρμογή που υπολογίζει κάθε χρόνο πότε έχουμε Πάσχα; Θα σου απαντήσω απλά. Φυσικά και θα πρέπει να υπάρχουν τέτοιες «απλές» εφαρμογές. Αν κάτι για σένα είναι αδιάφορο, για κάποιον άλλον είναι χρήσιμο. Σε αυτό τον κόσμο που ζούμε, υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικά επίπεδα γνωστικών πεδίων, από το απόλυτο μηδέν μέχρι και επιπέδου Χάκερ. 
Η ιστορία έδειξε, τουλάχιστον εδώ σ' εμάς, πως τα απλά και φαινομενικά εύκολα, χαίρουν πολύ μεγάλης απήχησης από το κοινό. 

Έτσι λοιπόν, Ο «Vag», Έλληνας Μαθηματικός και Πληροφορικός, αναγνώστης του site μας και πρόσφατα Moderator στο Forum μας στο Facebook, δημιούργησε την δωρεάν εφαρμογή για android συσκευές με τίτλο «Υπολογισμός Πάσχα», όπου μέσα από συνοπτικές διαδικασίες, πληκτρολογείς τη χρονιά που θέλεις να μάθεις την ακριβή ημερομηνία της Κυριακής του Πάσχα, και αυτό αναλαμβάνει να στο πει! 

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε με το δωρεάν εργαλείο του MIT, το App Inνentor, -ευκαιρία να του ρίξεις μια ματιά- και για να μπορεί να επιτευχθεί ο υπολογισμός του Πάσχα, ο Vag, χρησιμοποίησε τη γνωστή μέθοδο του Gauss. Αυτή η μέθοδος, όπως και τα βήματα της διαδικασίας υπολογισμού, μπορείς να τα διαβάσεις μέσα από το περιβάλλον της εφαρμογής.

Να, είδες λοιπόν; Με αφορμή αυτή την εφαρμογή, θα μπορείς να διαβάσεις για το App Inventor, να γίνεις δημιουργός Android εφαρμογών και να μάθεις για την μέθοδο του Gauss.

Σημαντικό: Όταν θα κατεβάσεις την εφαρμογή, να παραβλέψεις όλα τα μηνύματα που σου βγάζει η Google και να συνεχίσεις κανονικά στην εγκατάσταση της εφαρμογής. Αυτό γίνεται, διότι η εφαρμογή δεν βρίσκεται στο Play Store της εταιρίας και είναι λογικό να «κλωτσάει» με αγνώστου προελεύσεως εφαρμογές. Αγνώστου γι΄αυτήν, γνωστή όμως για εμάς που ξέρουμε ποιος την έφτιαξε και μπορείς να την κατεβάσεις άφοβα! 

Έκδοση: 1.0.1
Μέγεθος: 3.86 MB
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: Vag
Πηγή: dwrean.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram