Πως αφαιρούμε το watermark που εμφανίζεται σε υπολογιστές που τρέχουν Windows 11 χωρίς υποστηριζόμενο hardware

αφαιρεση του watermark στα Windows 11

Ενημερωθήκαμε από το Techvalue.gr πως σε εκατομμύρια υπολογιστές που τρέχουν Windows 11 και δεν έχουν επίσημα υποστηριζόμενο hardware, τους εμφανίζεται (μετά το τελευταίο update της Microsoft), ένα Watermark κάτω δεξιά στην επιφάνεια εργασίας που αναφέρει: «System requirements not met. Go to settings to learn more». 

Για να μπορέσουμε να το διαγράψουμε, θα χρειαστεί να επέμβουμε στην registry των Windows. Ευτυχώς, το αμερικάνικο site Majorgeeks.com, αυτοματοποίησε τη διαδικασία με ένα αρχείο (.reg) που μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν στον υπολογιστή μας. 

Πως αφαιρούμε το watermark

Αφού κατεβάσουμε το συμπιεσμένο φάκελο (από εδώ), κάνουμε εξαγωγή τα δυο αρχεία που υπάρχουν μέσα στο φάκελο, και έπειτα διπλό κλικ στο αρχείο με όνομα: «System Requirements Not Met Watermark - REMOVE.reg», όπου στην ουσία λέμε στην registry να αφαιρέσει το watermark.

Το δεύτερο αρχείο που υπάρχει επαναφέρει αυτό το watermark, που στην παρούσα φάση, δεν το θέλουμε. Τέλος, κάνουμε logout ή επανεκκίνηση του υπολογιστή και θα δούμε πως το watermark εξαφανίστηκε. 


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram