ProtonCalendar - Το αντίπαλο δέος του Google Calendar είναι δωρεάν, χωρίς διαφημίσεις και ανοικτού κώδικα

ProtonCalendar δωρεάν ημερολόγιο για smartphone

Η Proton είναι κυρίως γνωστή για το ProtonMail, μία δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και πολύ καλή εναλλακτική για το γνωστό σε όλους Gmail. Τώρα, η ίδια εταιρία, θέλοντας να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την υπηρεσία της προχώρησε με την διάθεση της δική της εφαρμογής ημερολογίου για smartphone.

Το ProtonCalendar είναι μία δωρεάν εφαρμογή ημερολογίου για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android. Πρόκειται για μία πληρέστατη λύση για όσους ψάχνουν έναν τρόπο να οργανώσουν την καθημερινότητά τους, με δυνατότητα δημιουργίας ραντεβού/δραστηριοτήτων οι οποίες θα επαναλαμβάνονται ή όχι. Ο χρήστης επιλέγει αν θέλει να ειδοποιηθεί για κάθε δραστηριότητά του, αλλά και το αν αυτή θα ξανασυμβεί. Υπάρχουν όλες οι γνωστές δυνατότητες που συναντώνται και στο Google Calendar, κάνοντάς το μία ισάξια εναλλακτική.

Βέβαια το πλεονέκτημα του ProtonCalendar είναι η ασφάλειά του και ο σεβασμός των προσωπικών δεδομένων του χρήστη. Η εφαρμογή δεν έχει κανένα tracker, καμία διαφήμιση, ενώ η Proton δεν μοιράζεται κανένα δεδομένο μας με τρίτη εταιρία. Ό,τι αποθηκεύεται στους server της εταιρίας είναι encrypted και ό,τι διαμοιράζεται μεταξύ χρηστών ακολουθεί end-to-end encryption. Έτσι ο διαμοιρασμός δεδομένων είναι απόλυτα ασφαλής.

Το ProtonCalendar είναι λοιπόν μία καλή λύση για όσους ψάχνουν έναν αντικαταστάτη του Google Mail, ή θέλουν να αποκοπούν λίγο από το οικοσύστημα της Google.

Έκδοση: 1.0
Μέγεθος: 43MB
Λειτουργικό σύστημα: Android (6+)
Κατασκευαστής: Proton AG
Πηγή: Google Play
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram