Mi Home - Στήνοντας ένα έξυπνο σπίτι με τη δωρεάν εφαρμογή της Xiaomi

Έξυπνο σπίτι Xiaomi συσκευές εφαρμογή


Τα τελευταία χρόνια οι όροι smart home και έξυπνο σπίτι ακούγονται ολοένα και περισσότερο. Στην περίπτωση που έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι το στήσιμο του δικού σου έξυπνου σπιτιού, τότε το οικοσύστημα της Xiaomi είναι μία από τις πιο οικονομικές επιλογές.

Για να στήσεις το δικό σου smart home, θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις τη δωρεάν εφαρμογή της Xiaomi στο smartphone σου. Το Mi Home θα είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των Xiaomi συσκευών σου, από λάμπες και φωτιστικά, μέχρι ρομποτικές σκούπες, κάμερες παρακολούθησης, ιονιστές και πάρα πολλά ακόμη. Μέσα από ένα πολύ ευανάγνωστο και χρηστικό γραφικό περιβάλλον μπορείς να ενημερωθείς για την κατάσταση κάθε συσκευής αλλά και να την ελέγξεις. Έπειτα μπορείς να προχωρήσεις με τη δημιουργία σκηνών ή «scenes» όπως τις ονομάζει η Xiaomi. 
 
Πρόκειται για σενάρια στα οποία δημιουργείς μία σειρά διαφορετικών εντολών προς τις συσκευές σου, η οποία σειρά θα ενεργοποιηθεί με κάποια δράση. Για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις μία σκηνή «Movie» η οποία θα τοποθετεί το κινητό σου στο αθόρυβο, θα ρίχνει το φωτισμό των δωματίων, θα ανάβει τη ταινία led της τηλεόρασής σου και ταυτόχρονα μπορεί να ενεργοποιεί ένα φουρνάκι για να ετοιμαστεί κάποιο snack, ενώ θα απενεργοποιεί και τη ρομποτική σκούπα. Άλλο χρήσιμο παράδειγμα μπορεί να είναι μία σκηνή «Φεύγω από το σπίτι», με την οποία θα απενεργοποιούνται όλες οι συσκευές του σπιτιού, θα κλείνουν τα φώτα, η σκούπα θα ξεκινά τη λειτουργία της και θα ενεργοποιούνται οι κάμερες παρακολούθησης. Φυσικά, οι δυνατότητες είναι άπειρες και οι σκηνές θα ανταποκρίνονται στη δική σου καθημερινότητα.

Κατέβασε σήμερα το Mi Home εντελώς δωρεάν, αγόρασε τις πρώτες σου συσκευές και ξεκίνα το στήσιμο του δικού σου έξυπνου σπιτιού.

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα: Android, iOS
Κατασκευαστής: Xiaomi
Πηγή: Google Play, App Store
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram