Πως κατεβάζω στον υπολογιστή μου όλους τους κωδικούς πρόσβασης

Κατεβάζω με μία κίνηση όλα τα Passwords που χρησιμοποιώ στο internet


Είδαμε σε παλιότερο οδηγό πως μπορούμε να εμφανίσουμε τους κωδικούς που χρησιμοποιούμε σε sites, e-shops, τράπεζες κ.α μέσω του Google Chrome, σε περίπτωση που δεν τους θυμόμαστε! 
Σήμερα, θα σου δείξω πως να αποθηκεύσεις όλους τους κωδικούς που χρησιμοποιείς σε ένα και μόνο αρχείο που θα μπορείς να κατεβάσεις στον υπολογιστή σου. 

Φυσικά, και εδώ θα ασχοληθούμε με την Google και τους αποθηκευμένους κωδικούς που έχουμε στον Chrome χάρη στο Password Manager που διαθέτει, όπου μας δίνεται η επιλογή να κατεβάσουμε τους κωδικούς μας. 

Τα βήματα
Η διαδικασία είναι εύκολη αρκεί να πληκτρολογήσουμε στον Google Chrome τη διεύθυνση του Google Passwords και να πάμε στις ρυθμίσεις του ή καλύτερα πάτησε στον παρακάτω σύνδεσμο: 


Ενώ είμαστε συνδεδεμένοι με τον λογαριασμό μας στη Google, βλέπουμε την επιλογή «Εξαγωγή κωδικών πρόσβασης», όπου μπορούμε να κάνουμε κλικ και να κατεβάσουμε ένα αντίγραφο των κωδικών πρόσβασής μας. Το αρχείο που θα κατέβει είναι της μορφής .csv, το οποίο μπορεί να ανοίξει με ένα απλό σημειωματάριο.

Κατεβάzω στον υπολογιστή όλους τα Passwords


Αυτό ήταν, πλέον έχουμε όλους τους κωδικούς κατεβασμένους στον υπολογιστή μας μέσα από μια απλή διαδικασία. 

Σημαντικό: Για να κατεβούν όλοι οι κωδικοί που χρησιμοποιούμε σε κάθε site, θα πρέπει να τους έχουμε αποθηκεύσει από πριν όταν μας το ζητά ο browser μας τη στιγμή που τους πληκτρολογούμε. Αν δεν το κάνουμε, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης ή αποθήκευσής τους στον μέλλον. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal