Link to Windows - Η εφαρμογή της Microsoft που μεταφέρει το κινητό στο Windows 10

Microsoft Link to Windows κινητό σε υπολογιστή

Μπορεί αρκετοί άνθρωποι να χρησιμοποιούν συνεχώς το κινητό τους, όμως υπάρχει και μία δεύτερη κατηγορία ανθρώπων που τις περισσότερες ώρες της ημέρας, είτε για λόγους εργασίας, είτε σε ελεύθερο χρόνο, κάθονται μπροστά σε έναν υπολογιστή. Παρά τις πολλές δυνατότητες που διαθέτει ένας υπολογιστής σίγουρα κάποια στιγμή θα χρειαστεί να «πιάσουμε» το κινητό μας, για να απαντήσουμε σε κάποια κλήση ή για να γράψουμε ένα SMS. 
 
Την απάντηση δίνει η εξαιρετική δωρεάν εφαρμογή της Microsoft, το Link to Windows for Android. Αφού το εγκαταστήσουμε στο Android smartphone μας, θα χρειαστεί να εγκαταστήσουμε και το δωρεάν πρόγραμμα Phone Link στο Windows 10 ή 11 υπολογιστή που χρησιμοποιούμε (Υπάρχουν links και για τα δύο στο τέλος του άρθρου). Έπειτα οι 2 συσκευές θα είναι απόλυτα συγχρονισμένες, και θα έχουμε πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει στο smartphone χωρίς να το έχουμε στα χέρια μας. Θα μπορούμε να διαβάζουμε μηνύματα και να απαντάμε σε αυτά, να διαβάσουμε τις ειδοποιήσεις, να απαντάμε σε τηλεφωνικές κλήσεις, ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις, να χρησιμοποιούμε Android εφαρμογές απευθείας από τον υπολογιστή μας! Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα να δούμε φωτογραφίες ή άλλα πολυμέσα που βρίσκονται στο κινητό μας τηλέφωνο.

Η διαδικασία συγχρονισμού των δύο συσκευών είναι αρκετά εύκολη και γίνεται πολύ γρήγορα μέσω QR code. Παράλληλα οι κάτοχοι κάποιων συγκεκριμένων συσκευών (κυρίως της Samsung) έχουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες, όπως ο πλήρης έλεγχος του smartphone τους, καθώς η οθόνη του αντικατοπτρίζεται αυτούσια στην οθόνη του υπολογιστή.


Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Windows (10, 11), Android (7+)
Κατασκευαστής: Microsoft
Πηγή: Microsoft.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram