Behind The Overlay - Δωρεάν εργαλείο για αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων

Δωρεάν εργαλείο για αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων


Ένα από τα πιο εκνευριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο διαδίκτυο είναι τα αναδυόμενα παράθυρα που μας εμποδίζουν να δούμε υλικό. Το πρόβλημα με τις προβληματικές και ενοχλητικές διαφημίσεις, το λύσαμε με πρόσθετα όπως το uBlock Origin. Οι σελίδες όμως θέλουν να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους και προβαίνουν σε διάφορες τεχνικές ώστε να γίνεις μέλος ή συνδρομητής τους. 

Πόσες φορές βρεθήκαμε σε καταστάσεις όπου για παράδειγμα μας έστειλαν ένα tweet και πριν προλάβουμε να κάνουμε το οτιδήποτε, το Twitter μάς ζητάει να συνδεθούμε για να δούμε το περιεχόμενο. Ή ακόμα χειρότερα, θέλουμε να διαβάσουμε ένα άρθρο το οποίο ανήκει σε κάποιο μεγάλο ειδησεογραφικό μέσο όπου μας ενημερώνει ότι πρέπει να πληρώσουμε αμοιβή για να δούμε το άρθρο.

Αν χρησιμοποιούμε μια ιστοσελίδα συχνά, καλό θα ήταν να τη στηρίζουμε αφαιρώντας τα μπλοκαρίσματα. Αν όμως είμαστε απλά τυχαίοι επισκέπτες και θέλουμε στα γρήγορα να διαβάσουμε κάτι, υπάρχει λύση και μάλιστα εύκολη και δωρεάν. 

To Behind The Overlay είναι ένα δωρεάν πρόσθετο για browsers (Mozilla Firefox, Google Chrome) που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά. Αφού το εγκαταστήσουμε μπορούμε απλά να δημιουργήσουμε μια συντόμευση στην μπάρα του browser και να είναι διαθέσιμο όποτε το χρειαστούμε με ένα απλό πάτημα. 

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συντόμευση πληκτρολογίου για Windows Ctrl+Shift+X ή για MacOS Cmd+Shift+X (ας φανταστούμε το X ως το κουμπί κλεισίματος που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε οποιοδήποτε παράθυρο για να το θυμόμαστε).

Έκδοση: 0.2.1
Μέγεθος: 56.02 KiB
Συμβατοί Browsers: Google Chrome, Mozilla Firefox
Κατασκευαστής: NicolaeNVM
Πηγή: github.com/NicolaeNMV/BehindTheOverlay
Συντάκτης του άρθρου: Κορμπέτης Νικόλαος


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram