Palette.fm - Η καλύτερη επιλογή για μετατροπή ασπρόμαυρων φωτογραφιών σε έγχρωμες με τεχνητή νοημοσύνη

Μετατροπή ασπρόμαυρης φωτογραφίας σε έγχρωμη

Υπάρχουν πολλά εργαλεία που υπόσχονται μετατροπή ασπρόμαυρων φωτογραφιών σε έγχρωμες και τα περισσότερα από αυτά όπως το Colorize Photos και το Image Colorization API κάνουν πραγματικότητα αυτό που υπόσχονται. Ωστόσο, όσο η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται παρουσιάζονται ακόμη πιο εξελιγμένα εργαλεία, με περισσότερες δυνατότητες, αλλά και με καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.

Το Palette.fm είναι ένα σύγχρονο εργαλείο χρωματισμού ασπρόμαυρων εικόνων και φωτογραφιών που ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του. Έχει δημιουργηθεί από ένα άτομο, χρησιμοποιεί μία βιβλιοθήκη που βασίζεται στη τεχνητή νοημοσύνη και το τελικό αποτέλεσμα που παράγει είναι συγκλονιστικά καλό. Όπως και στα υπόλοιπα προγράμματα του είδους ο χρήστης καλείται να ανεβάσει τη φωτογραφία της επιθυμίας του. Έπειτα ένας σύγχρονος αλγόριθμος θα την αναλύσει, θα «διαβάσει» τα διαφορετικά αντικείμενα και θα παράξει ένα αντίστοιχο έγχρωμο αντίτυπο της φωτογραφίας.

Η διαφορά του Palette.fm σε σχέση με τον «ανταγωνισμό» δε σταματά μόνο στο πιο αληθοφανές τελικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, αφού ολοκληρωθεί το upload, ο χρήστης μπορεί να φέρει την τελική έγχρωμη φωτογραφία στα μέτρα του, χρησιμοποιώντας κάποιο από τα πολλά διαθέσιμα φίλτρα, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για περισσότερες εφαρμογές που κάνουν χρήση τεχνητής νοημοσύνης επισκεφθείτε το αντίστοιχο άρθρο.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: palette.fm

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram