Πως μειώνουμε το μέγεθος ενός εγγράφου που περιέχει εικόνες

Πως μειώνουμε το μέγεθος ενός εγγράφου που περιέχει πολλές φωτογραφίες

Όταν σε ένα έγγραφο του Word περιέχονται εικόνες, το μέγεθος του εγγράφου σημειώνει σημαντική αύξηση. Άλλο να έχουμε μόνο κείμενο και άλλο να περιλαμβάνονται και εικόνες, ειδικά όταν δεν προσέχουμε αυτές που προσθέτουμε στο έγγραφό μας, που μπορεί μία και μόνο φωτογραφία να είναι πολύς υψηλής ανάλυσης και να μας «καταστρέψει» το έγγραφο. Πόσο μάλιστα όταν το έγγραφο είναι πολυσέλιδο και με πολλές φωτογραφίες, τότε θα διαπιστώσουμε ότι γίνεται αρκετά δύσκολη και αργή η επεξεργασία του.

Για να μπορέσουμε να μειώσουμε το μέγεθος αυτό χωρίς να «χαλάσουμε» την ποιότητα των εικόνων, αρκεί να μειώσουμε την ανάλυση των εικόνων με την ενσωματωμένη επιλογή που διαθέτει το Microsoft Word. 

Επί την ευκαιρία, δες πώς μπορείς να αποκτήσεις πολύ φθηνά τις τελευταίες εκδόσεις του Microsoft Office

Εκτός όμως της συμπίεσης, μπορούμε να περικόψουμε τα μέρη μιας εικόνας που δεν εμφανίζονται στο έγγραφο και στην ουσία μας είναι άχρηστα. Αυτή η διαδικασία είναι πάλι ενσωματωμένη στο ίδιο μενού με τη μείωση της ανάλυσης, και σε συνδυασμό αυτών των δύο επιλογών, μπορούμε να επιτύχουμε εντυπωσιακή μείωση του μεγέθους στο έγγραφό μας. 

Ο Βασίλης Ταβουλτσίδης, ετοίμασε ένα κατατοπιστικό βίντεο που εξηγεί τη συγκεκριμένη μέθοδο mε απλά και κατανοητά ελληνικά. Απόλαυσέ το: 



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram