Πως ανεβάζουμε τις επιδόσεις του PC με μια ρύθμιση στο BIOS

Ανεβάζουμε τις επιδόσεις της μνήμης RAM

Το BIOS είναι σύντμηση του Basic Input Output System, και αποτελεί το λογισμικό που είναι αποθηκευμένο στη μητρική πλακέτα του υπολογιστή. Έχει την πρωτιά εκκίνησης στον υπολογιστή, δηλαδή πρώτα πρέπει να ξεκινήσει αυτό και μετά το λειτουργικό! Περιέχει οδηγίες για το πως να αναγνωρίσει η μητρική τα διάφορα υποσυστήματα που είναι συνδεδεμένα όπως ο Επεξεργαστής οι Δίσκοι κ.α, και παράλληλα, ελέγχει τη λειτουργικότητα αυτών των υποσυστημάτων με τη διαδικασία που ονομάζεται P.O.S.T (Power On Self Test). 

Μέσα από το BIOS, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα αλλά θέλουν γνώσεις! Οπότε αν δεν τις έχεις, μην ασχοληθείς! Εμείς όμως θα ασχοληθούμε μόνο με μια ρύθμιση, εύκολη, που μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε. Και αυτή είναι η ενεργοποίηση του X.M.P. προφίλ στο BIOS. Πρόκειται για ένα Overclock προφίλ για τις μνήμες, το οποίο έχει δοκιμάσει ο κατασκευαστής και μας επιτρέπει με ένα κλικ να το ενεργοποιήσουμε. 

Οπότε, ακολουθώντας τις οδηγίες του βίντεο που επιμελείται η Έλενα Σωτήρη του PCsteps, θα μπορείς να δώσεις ένα boost στον υπολογιστή σου απλά και όμορφα. 

Δες το βίντεο



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal