Συγχώνευση Αλληλογραφίας στο Word - Πως γίνεται και γιατί είναι σημαντικό να το γνωρίζεις

Μάθε πως να κάνεις συγχώνευση αλληλογραφίας στο Word

Η συγχώνευση αλληλογραφίας είναι μία πολύ χρήσιμη λειτουργία του προγράμματος επεξεργασίας κειμένου Word της οικογένειας προγραμμάτων Microsoft Office. Πρόκειται στην ουσία για μία διαδικασία, η οποία συνδυάζει τις πληροφορίες από δύο διαφορετικές πηγές (αρχεία) και καταλήγει στη δημιουργία ενός κοινού τελικού εγγράφου.

Αν δεν γνωρίζεις για τη συγχώνευση αλληλογραφίας είναι ευκαιρία να τη μάθεις διότι είναι από τις πολύ δυνατές λειτουργίες του Word και ακόμα ένας αρχάριος είναι σημαντικό να το γνωρίζει. Ας εξηγήσουμε όμως μέσω παραδείγματος, γιατί είναι σημαντικό να ξέρεις αυτή τη λειτουργία.

Για παράδειγμα, αν θέλει μια εταιρία να στείλει επιστολές στο προσωπικό της για μια συγκεκριμένη εκδήλωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα επιστολόχαρτο το οποίο θα απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά (με το ονοματεπώνυμό του, ίσως και άλλες πληροφορίες), αλλά είναι χρονοβόρο να γράψει (με το χέρι) την ίδια επιστολή πολλές φορές και να αλλάζει αυτά τα λίγα δεδομένα που διαφοροποιούν την κάθε μία. Με τη συγχώνευση αλληλογραφίας λοιπόν, μπορείς να το κάνεις αυτό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και να κερδίσεις πολύτιμο χρόνο! 

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Βασίλης Ταβουλτσίδης εξηγεί με κατανοητό τρόπο τη βασική αρχή λειτουργίας της συγχώνευσης αλληλογραφίας. 




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal