Πριν πετάξεις το USB στικάκι, διάβασε αυτό το άρθρο

Λύσεις σε χαλασμένα στικάκια
Αρκετές φορές με προσεγγίζουν φίλοι και γνωστοί για να μου αναφέρουν προβλήματα που παρουσιάζουν τα USB στικάκια τους. Τα προβλήματα αυτά ποικίλουν με το πιο συνηθισμένο να είναι ότι τα αρχεία που βρίσκονται μέσα στα USB's να μην είναι ορατά αλλά να εξακολουθούν να πιάνουν αποθηκευτικό χώρο στο στικάκι. 

Επίσης, αρκετά είναι τα προβλήματα που παρουσιάζονται με ειδικές κωδικοποιήσεις όπως: Code 19, Code 31, Code 32, Code 37, Code 39, και Code 41. 

Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι και να απογοητεύεσαι. Μπορεί το πρόβλημά σου να είναι επιλύσιμο αρκεί να ακολουθήσεις τις δύο λύσεις που σου προτείνω παρακάτω, όπως κάνω και με τους φίλους μου. 

Το πρώτο πράγμα που κάνω λοιπόν για να τους βοηθήσω, είναι να τους προτρέψω να διαβάσουν δύο άρθρα που έχουμε γράψει εδώ στο dwrean, και αφορούν: 1ον) ένα δωρεάν πρόγραμμα που ειδικεύεται σε διορθώσεις γνωστών σφαλμάτων: USB Repair - Ένα δωρεάν πρόγραμμα που φτιάχνει χαλασμένα USB sticks, και 2ον) σε μία μέθοδο επίλυσης τους προβλήματος μη ορατότητας των αρχείων: Πως εμφανίζω τα κρυφά αρχεία από ένα USB Drive

Είναι αυτονόητο ότι οι παραπάνω μέθοδοι δεν είναι πανάκεια και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη λύσουν το πρόβλημά σου. Μην ξεχνάς πως μπορεί να υφίσταται πρόβλημα υλικού στο φλασάκι και να θέλει πιο εξειδικευμένα εργαλεία. Οπότε, αν δεν μπορείς να βρεις λύση μόνος σου, καλό είναι να το πας σε κάποιον επαγγελματία τεχνικό. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal