The Skeptic Game - Ένα «παιχνίδι» που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο

The Skeptic Game - Ανέπτυξε την κριτική σκέψη μέσω της γνώσης και την διασταύρωση γεγονότων

Πώς μπορείς να επικοινωνήσεις την επιστήμη και την κριτική σκέψη με διασκεδαστικό τρόπο; Μα φυσικά μέσω ενός Video Game. Το «φυσικά» το λέμε εμείς, εκ των υστέρων, αφού την ιδέα είχε το αγαπημένο κανάλι στο Youtube «The Sceptic Theory»  και ο δημιουργός του, Άκης Αποστολίδης, ο οποίος έφτιαξε ένα βίντεο σε στυλ arcade game βγαλμένο απ' τη δεκαετία του 90! 

Σε λιγότερο από 4 λεπτά, καταφέρνει να μας μεταδώσει τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του, τις θεωρίες συνωμοσίας, τη βία, τον ρατσισμό, τις δεισιδαιμονίες, την ομοφοβία, να βοηθά τον συνάνθρωπό του διότι σε κάποια στιγμή της ζωής, μπορεί να στο ανταποδώσει, και όταν βρίσκεται ανάμεσα σε διάφορες εικασίες, να χρησιμοποιεί  «το Ξυράφι του Όκαμ»: «Κανείς δεν θα πρέπει να προβαίνει σε περισσότερες εικασίες από όσες είναι απαραίτητες».

Με λίγα λόγια, μέσω της κριτικής σκέψης, της γνώσης, της καλοσύνης και της διασταύρωσης των γεγονότων (fact checking), ένας άνθρωπος θα μπορεί να είναι χρήσιμος και να κάνει καλύτερη την ίδια του τη ζωή και των συνανθρώπων του. 

Απόλαυσε το βίντεο



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal