Η ΝΑΣΑ παρήγαγε οξυγόνο στον Άρη - Ανακαλύψαμε κάτι εντυπωσιακό σε εξωπλανήτη και άλλα επιστημονικά νέα

Η ΝΑΣΑ παρήγαγε οξυγόνο στον Άρη - Ανακαλύψαμε κάτι εντυπωσιακό σε εξωπλανήτη και άλλα επιστημονικά νέα

Η ιδέα ενός ειδησεογραφικού καναλιού στο YouTube με θεματολογία τα νέα της ανθρωπότητας στο επιστημονικό πεδίο, και ειδικά στην Ελλάδα, σίγουρα είναι μια σημαντική εξέλιξη και έχει πολλά πλεονεκτήματα. Αυτή η ιδέα υλοποιήθηκε από το ελληνικό κανάλι «Project Future», όπου παρέχει - ανάμεσα σε άλλα - μία φορά την εβδομάδα, επιστημονικές ειδήσεις και ενημερώσεις για τις τελευταίες ανακαλύψεις και εξελίξεις σε πολλούς τομείς, όπως η ιατρική, η τεχνολογία, η περιβαλλοντική επιστήμη κ.α.

Από σήμερα, αποφασίσαμε να εντάξουμε αυτό το κανάλι στις κατηγορίες μας με τίτλο «Επιστημονικά Νέα», ώστε να βοηθήσουμε να το μάθουν περισσότεροι, και κυρίως διότι μας αρέσει ο τρόπος προσέγγισης των θεμάτων που αναπτύσσει. 

Το τελευταίο βίντεο, ανέβηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 (δηλαδή εχθές) και τα νέα είναι συναρπαστικά. Πάμε να τα αναφέρουμε επιγραμματικά και στο τέλος απόλαυσε το βίντεο: 
  • Η NASA παρήγαγε οξυγόνο στον Άρη
  • Το τηλεσκόπιο James Webb παρατήρησε έναν πραγματικά εντυπωσιακό εξωπλανήτη
  • Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει ανθρώπους πρωταθλητές σε αγώνες με drones
  • Όταν το ανθρώπινο γένος έφτασε ένα βήμα πριν από την εξαφάνιση
  • Αντιμετώπιση της ελονοσίας με βιοτεχνολογικά εργαλεία
  • Επιστήμονες ανέπτυξαν «μοντέλο» ανθρώπινου εμβρύου χωρίς σπέρμα και ωάριο
  • H ExxonMobil λέει ότι θα αποτύχουμε τον στόχο των 2 βαθμών Κελσίου




σ.σ.: Ένα τέτοιο κανάλι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού σε επιστημονικά ζητήματα και στην προώθηση της σωστής και έγκυρης επιστημονικής γνώσης.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal