Από τις Εξωγήινες εξερευνήσεις μέχρι τον βουτυρένιο πυρήνα της ΓΗΣ

Επιστημονικά νέα της εβδομάδας από τον Project Futrure

Σήμερα, τα νέα από το Project Furure είναι πολύ σημαντικά και σε προτρέπω να δεις το βίντεο που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου. Επιγραμματικά, ας αναφέρουμε τα τελευταία επιστημονικά νέα της εβδομάδας:  

• Μαθαίνουμε τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες για να εξερευνούν και να εντοπίζουν άλλες μορφές ζωής στο διάστημα. 

• Μαθαίνουμε περισσότερα για τον μαγευτικό κόσμο των μαύρων τρυπών, όπου η υπερμεγέθης μαύρη τρύπα του M87, βλέπουμε ότι περιστρέφεται! 

• Συγχρόνως, εισβάλλουμε στον πυρήνα της Γης, αποκαλύπτοντας έναν «κόσμο» μαλακό σαν βούτυρο!  

• Εκτός από τα παραπάνω νέα που έχουν να κάνουν με το διάστημα και τη ΓΗ, πάμε σε πιο καθημερινά αλλά εξίσου εκπληκτικά επιστημονικά νέα, όπου το νερό αφαλάτωσης γίνεται πιο προσιτό από το νερό βρύσης. Η τεχνολογία προχωρά, και η καθημερινότητά μας ανασχηματίζεται.

• Τέλος, οι επιστήμονες εντοπίζουν μικροπλαστικά παντού, ένα ακόμα σημάδι ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να προστατεύσουμε τον τόπο μας.

Απόλαυσε το βίντεο


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal