JPass - Εκπληκτικό δωρεάν πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης με ισχυρή κρυπτογράφηση

Προστασία και διαχείριση κωδικών πρόσβασης

Το JPass είναι μια απλή, δωρεάν, μικρή, φορητή και ανοικτού κώδικα εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης με ισχυρή κρυπτογράφηση. Σου επιτρέπει να αποθηκεύεις ονόματα χρηστών, κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις URL και γενικές σημειώσεις σε ένα κρυπτογραφημένο αρχείο που προστατεύεται από έναν κύριο κωδικό.

Χαρακτηριστικά:

  • Ισχυρή κρυπτογράφηση - Αλγόριθμος AES-256-CBC
  • Φορητό αρχείο JAR που μπορεί να μεταφερθεί σε ένα USB stick
  • Ενσωματωμένη γεννήτρια τυχαίων κωδικών (Password Generator)
  • Οργάνωση όλων των πληροφοριών σου με ονόματα χρηστών, κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις URL και σημειώσεις.
  • Εισαγωγή/εξαγωγή δεδομένων σε μορφή XML

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για να τρέξει η εφαρμογή, χρειάζεται να έχεις εγκατεστημένη τη JAVA στον υπολογιστή σου. Μπορείς να την κατεβάσεις από εδώ: Java Runtime Enviroment

σ.σ: Μην αρχίσουν τώρα οι τεχνολογικά αναλφάβητοι να ρωτούν: «και γιατί να δώσω τα στοιχεία μου σε μια ξένη εφαρμογή», διότι το έχω δει το «έργο» πολλές φορές να γίνεται με αντίστοιχες εφαρμογές. 

Να εξηγήσουμε ότι πρόκειται για εφαρμογή που είναι ανοικτού κώδικα, δηλαδή ο καθένας μπορεί να την ελέγξει για τη διαφάνειά της. Επίσης, είναι και Offline, οπότε ό,τι κάνεις μένει στον υπολογιστή σου και δεν πηγαίνει σε κανέναν σέρβερ. 

Έκδοση
: 1.0.5
Μέγεθος: 5 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Gabor Bata
Πηγή: github.com/gaborbata
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal