Επιστημονικά νέα: Ίσως υπάρχει κρυμμένος πλανήτης μέσα στη ΓΗ

Επιστημονικά νέα: Ίσως υπάρχει κρυμμένος πλανήτης μέσα στη ΓΗ

Υπάρχει ένας άλλος πλανήτης κρυμμένος μέσα στη Γη; Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η επιστήμη ανακαλύπτει συνεχώς νέα και συναρπαστικά δεδομένα που θέτουν νέα ερωτηματικά για τη φύση της Γης και του διαστήματος.

Ένα από τα πιο πρόσφατα ευρήματα αφορά τον Πλούτωνα, τον απομακρυσμένο νάνο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Μέσω της παρατήρησης του υπερηφαίστειου στον Πλούτωνα, οι επιστήμονες ανιχνεύουν μια ασυνήθιστη πηγή θερμότητας και υποθέτουν την ύπαρξη υπόγειου ωκεανού. 

Παράλληλα, η ανησυχία για την κλιματική αλλαγή καθίσταται ολοένα και πιο επίκαιρη. Ενώ πολλοί γνωρίζουν τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ερευνητές αναρωτιούνται αν η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη απ' ό,τι νομίζουμε. Ενδεχομένως, η πραγματική έκταση της κλιματικής κρίσης είναι πολύ πιο σοβαρή από ό,τι έχουμε υπολογίσει μέχρι σήμερα.

Τέλος, ένα άλλο εκπληκτικό φαινόμενο που προκαλεί ερωτηματικά αφορά τη δυνατότητα του φωτός να εξατμίσει το νερό από μόνο του, ανεξάρτητα από τη θερμότητα!

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν τα επιστημονικά νέα της εβδομάδας από το ελληνικό κανάλι στο Youtube «Project Future» και μπορείς να τα παρακολουθήσεις αναλυτικότερα από το ενδιαφέρον βίντεο που ακολουθεί: 



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal