Μάθε για τη ζωή των Αστροναυτών από τον Astronio

Πώς ζουν οι αστροναύτες στο Διάστημα
Οι αστροναύτες ζουν μια μοναδική εμπειρία στο διάστημα, αντιμετωπίζοντας πολλές προκλήσεις καθώς το διάστημα διαφέρει ριζικά από τη ζωή στη Γη.

Κατά τη διάρκεια των αποστολών τους, οι αστροναύτες πρέπει να προετοιμαστούν για την έλλειψη βαρύτητας. Η μέρα τους στο διάστημα απαιτεί αυστηρή ρουτίνα, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και της οστικής πυκνότητας. Φυσικά, τρέφονται με ειδικά σχεδιασμένα τρόφιμα για τις ανάγκες της παραμονής τους εκεί, αφού λόγω της έλλειψης βαρύτητας, όλα είναι διαφορετικά σε σχέση με τη Γη. 

Επίσης, ο χρόνος στο διάστημα διαφέρει από την κανονική ζωή. Οι αστροναύτες παρατηρούν την ανατολή και τη δύση του Ήλιου κάθε 90 λεπτά, ενώ οι νύχτες είναι σκοτεινές και κρύες. Ο Astronio, στο ;άκρως επεξηγηματικό βίντεο που ακολουθεί, μας δίνει πληροφορίες για τη ζωή των αστροναυτών στο διάστημα, κατά την εκτόξευση, τη διαβίωση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ποιες οι επιπτώσεις στην υγεία τους, και διάφορες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. 

Παρακολούθησε το βίντεο



Αν πάλι είσαι του γραπτού λόγου, μπορείς να διαβάσεις αυτά που λέγονται στο βίντεο από το εκπληκτικό site του Astronio: Πώς ζουν οι αστροναύτες;

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal